Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Suomen ja Ruotsin pääministerit tapasivat Helsingissä

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 8.12.2021 11.38
Tiedote 709/2021

Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson on vieraillut Suomessa keskiviikkona 8. joulukuuta pääministeri Sanna Marinin kutsusta. Pääministeri Andersson tapasi vierailunsa aikana myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

Pääministeri Marin ja pääministeri Andersson keskustelivat maiden kahdenvälisistä suhteista sekä ajankohtaisista EU-asioista. Esimerkiksi EU:n toimet ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi ovat tärkeitä sekä Suomelle että Ruotsille. Pääministerien keskusteluissa oli esillä myös maiden yhteiset tavoitteet unionin metsäpolitiikan sekä turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämisessä. Pääministerit keskustelivat myös muuttoliikkeestä sekä koronapandemiasta unionissa.
 
Kyseessä on pääministeri Anderssonin ensimmäinen ulkomaanmatka pääministerinä. Suomen ja Ruotsin pääministereillä on tapana tavata toisensa pian nimittämisen jälkeen. Myös pääministeri Marin teki ensimmäisen vierailunsa Ruotsiin.  

Lisätietoja: pääministerin Eurooppa-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto p. 050 468 5949, ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia