Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Suomen ja Ukrainan pääministerit keskustelivat

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 10.7.2023 16.26
Tiedote
Suomen ja Ukrainan pääministerit

Pääministeri Petteri Orpo ja Ukrainan pääministeri Denys Šmyhal keskustelivat maanantaina 10. heinäkuuta videoyhteydellä. Pääministeri Orpo kertoi, että Suomen vahva tuki Ukrainalle jatkuu myös uuden hallituksen kaudella.

”Suomen tuki Ukrainalle jatkuu niin kauan kuin on tarpeen. Venäjän on lopetettava laiton hyökkäyssotansa. Venäjä ja sen johto on saatettava vastuuseen Ukrainassa tehdyistä kansainvälisistä rikoksista ja Venäjän on myös korvattava taloudellisesti aiheuttamansa vahingot”, pääministeri Orpo sanoi.

Pääministeri Petteri Orpo tapasi tänään myös Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrovan. He keskustelivat pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa. 

Venäjän laajamittaisen hyökkäyssodan alkamisen jälkeen Suomi on osoittanut tukea Ukrainaan yli 1,7 miljardilla eurolla. Suomi on päättänyt 17 puolustustarvikepaketista, joiden yhteisarvo on noin 1,2 miljardia euroa. Ukraina on Suomen suurin yksittäinen kehitysyhteistyön kumppanimaa. Lisäksi Suomi antaa Ukrainaan humanitaarista apua avustusjärjestöjen kautta ja siviilipuolen materiaaliapua EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta. Suomesta on hakenut tilapäistä suojelua yli 56 000 Ukrainasta sotaa paennutta.

Lisätietoja: erityisavustaja (EU-asiat) Tuomas Tikkanen p. 040 523 5768 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia