Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Turussa pohditaan pääministerin johdolla Suomen 2020-luvun keskeisiä kysymyksiä

Valtioneuvoston viestintäosasto 6.3.2018 14.06
Tiedote 104

Pääministeri Juha Sipilä on kutsunut Turun yliopiston opiskelijat ja henkilökunnan keskustelemaan Suomen ja Euroopan unionin keskeisistä kysymyksistä 2020-luvulla. Pääministerin isännöimä Kohti seuraavaa sataa -tapahtuma järjestetään maanantaina 12. maaliskuuta Turun yliopistolla.

Tapahtuma on osa valtioneuvoston yhteistä tulevaisuustyötä ja jatkoa aiemmin Helsingissä ja Oulussa järjestetyille Seuraava 100 -tilaisuuksille. Tapahtumien antia hyödynnetään hallituksen tulevaisuusselonteossa, valtioneuvoston ja ministeriöiden tulevaisuustyössä sekä Suomen EU-politiikan valmistelussa. Tulevaisuustyö palvelee myös Suomen seuraavaa hallitusta ja hallitusohjelman kirjoittajia.

Tapahtumassa työskennellään ryhmissä. Ryhmien hahmottamat tulevaisuuden kysymykset esitellään Twitter-tilillä @valtioneuvosto sekä tunnisteella #Seuraava100.

Pääministeri tapaa päivän aikana myös Varsinais-Suomen yrittäjiä. Aiheena on muun muassa osaavan työvoiman saatavuus. Illalla pääministeri Sipilä keskustelee EU:n tulevaisuudesta avoimessa yleisötilaisuudessa, joka järjestetään yhteistyössä Varsinais-Suomen liiton kanssa Valtion virastotalolla alkaen klo 17. EU-keskusteluja voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteella #munEU. Pääministeri Sipilän EU-kuulemistunti on osa laajempaa EU-keskustelukiertuetta.

Lisätietoja: erityisavustaja Janika Tikkala, p. 046 923 4386, ja viestintäpäällikkö Mari-Kaisa Brander, p. 040 131 3388, mari-kaisa.brander(at)vnk.fi, valtioneuvoston kanslia

Kuvia
Kooste työpajojen tuloksista
Videoita työpajojen tuloksista
Turun yliopiston tiedote