Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Vaken toimitusjohtajaksi on nimitetty Taneli Tikka

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 19.3.2018 15.00
Tiedote 138

Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi Taneli Tikan (40). Tikka toimii tällä hetkellä Tieto Oyj:n innovaatiojohtajana ja aloittaa uudessa tehtävässään viimeistään kesäkuussa.

Aiemmin Tikka on toiminut kattavasti eri teknologiavetoisten kasvuyhtiöiden toimitusjohtajana, startup-yrittäjänä sekä businessenkelinä. Tikalla on laaja kokemus kasvuyritysten rahoituksesta sekä yrityskaupoista. Tikka on lisäksi toiminut suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa, sekä useiden yhtiöiden hallitus- ja neuvonantajatehtävissä. Tikka on Teknologiateollisuuden tekoälyryhmän puheenjohtaja, vuoden 2010 tietotekniikkavaikuttaja sekä vuoden 2014 nuori hallitustekijä. Koulutukseltaan Tikka on Executive Master of Business Administration Aalto-yliopistosta, josta hän valmistui vuosikurssinsa parhailla arvosanoilla.

Suomi on asettanut tavoitteekseen olla tekoälyn hyödyntämisessä kärkimaa maailmassa. Vake on yksi työväline tämän tavoitteen toteuttajana. Vaken rooli on luoda uutta ja luoda edellytyksiä Suomen elinkeinorakenteen uudistamiseksi.

– Tätä taustaa vasten Vaken hallitus näki Taneli Tikan osaamisen ja kokemuksen täyttävän erinomaisesti odotuksemme. Hän on visionäärinen ja hänellä on hyvä ymmärrys teknologian kehitystrendeistä. Hänelle on kertynyt vahva kokemus uuden liiketoiminnan luomisesta ja sijoittamisesta kasvuyrityksiin, toteaa Vaken hallituksen puheenjohtaja Reijo Karhinen.

– Vake on tärkeässä roolissa tulevaisuuskestävän Suomen rakentamisessa. Teknologia vaikuttaa Suomeen monimuotoisin tavoin ja tehtävämme on varmistaa, että olemme myös jatkossa myönteisesti osa tätä tulevaisuutta. Suomella on alustatalouden ja tekoälyn aikakaudella merkittäviä mahdollisuuksia, joita Vake osaltaan auttaa hyödyntämään, toteaa Tikka.

Lisätietoja:
hallinnollinen avustaja Joanna Suikio, p. 0295 160 152, s-posti [email protected], valtioneuvoston kanslia.