Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Valtio perustaa Vaken varoilla SoteDigi-kehitysyhtiön

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 31.8.2017 14.33
Tiedote 382/2017

Valtioneuvosto päätti tänään 31. elokuuta yleisistunnossaan perustaa SoteDigi Oy:n kehittämään sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisia asiakas- ja potilastietojärjestelmäratkaisuja sekä muita digitaalisia ratkaisuja. Yhtiön keskeisenä tavoitteena on maakuntien tuottavuuden ja kustannusvaikuttavuuden sekä tehokkuuden lisääminen siten, että maakunnat voisivat saavuttaa niille asetetun säästötavoitteen.

Perustettavan yhtiön 90 miljoonan euron suuruisen oman pääoman ja muiden perustamiskustannusten maksamiseen käytetään Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n omia varoja. Vaken hallitus toimii SoteDigin väliaikaisena hallituksena, kunnes lopullisesta hallituksen kokoonpanosta tehdään päätös kuluvana syksynä. SoteDigin osakkeet luovutetaan Vakesta oman pääoman palautuksena suoraan valtion omistukseen. Osakkeiden hallinta ja yhtiön omistajaohjaus siirretään valtiovarainministeriöön vuoden loppuun mennessä.

Yhtiön perustamiseen liittyvästä valmistelusta ovat vastanneet valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö yhdessä valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosaston sekä Vaken kanssa osana sote-uudistuksen toimeenpanoa.

Lisätietoja: finanssineuvos Petri Vihervuori, p. 040 487 2623, petri.vihervuori(at)vnk.fi, valtioneuvoston kanslia