Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

VNK ja TEM asettivat selvitysmiehen sijoitus- ja kehitysyhtiöiden aseman tarkistamiseksi

Työ- ja elinkeinoministeriöValtioneuvoston viestintäosasto
17.7.2019 10.41
Tiedote 386

Valtioneuvosto päivittää valtion omistajapoliittisen periaatepäätöksen hallituskauden alussa. Samassa yhteydessä tarkastellaan valtioneuvoston kanslian omistajaohjauksessa olevien holding-yhtiöiden asemaa.

Lisäksi hallitusohjelmaan on kirjattu, että Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:n tehtäviä ja tavoitteita tarkistetaan syksyn 2019 aikana tukemaan hallitusohjelman tavoitteita. 

Elinkeino- ja innovaatiopolitiikan osalta hallituksen tavoitteena on kasvupolitiikan koordinaation vahvistaminen sekä mm. pääomasijoitusmarkkinoiden kehittäminen ja kasvua tukevan kotimaisen omistajuuden vahvistaminen. 

Valtioneuvoston kanslia ja työ- ja elinkeinoministeriö ovat asettaneet selvitysmieheksi varatuomari, MBA Jouni Hakalan. Hänen tehtävänään on laatia selvitys, jossa analysoidaan valtion sijoitus- ja kehitysyhtiöiden rooleja. 

Ratkaisuehdotusten ja suositusten tulee huomioida suomalaisten yritysten mahdollisuus rahoitukseen eri kehitys- ja kansainvälistymisvaiheissa sekä valtion toimijoiden päällekkäisyyksien välttäminen ja pääomien tehokas käyttö. 

Hakalan selvitystyön tulee valmistua 16. syyskuuta 2019 mennessä.

Lisätietoja: kunta-ja omistajaohjausministerin erityisavustaja Paavali Kukkonen, p. 050 566 3455, elinkeinoministerin erityisavustaja Kari Jääskeläinen, p. 0440 581 030