Pääministeri Petteri Orpon pyöreä pöytä vahvisti vuoropuhelua työelämän yhdenvertaisuudesta

18.3.2024 16.04
SRK
Kuvassa pääministeri Petteri Orpo ja yhdenvertaisuuden pyöreän pöydän osallistujia
Pääministeri Petteri Orpo ja keskeisten maahanmuuttajajärjestöjen, ihmisoikeustoimijoiden, kuntien, yritysten ja työmarkkinajärjestöjen edustajat kokoontuivat 18. maaliskuuta keskustelemaan konkreettisista ratkaisuista yhdenvertaisuuden turvaamiseksi monimuotoistuvassa Suomessa.

Eurooppaministerit valmistelevat maaliskuun Eurooppa-neuvostoa

18.3.2024 14.46
SRK
EU:n yleisten asioiden neuvosto kokoontuu tiistaina 19. maaliskuuta Brysselissä. Neuvoston aiheina ovat maaliskuun Eurooppa-neuvoston valmistelu, vuoden 2024 eurooppalaiseen ohjausjaksoon liittyvät neuvoston toimet ja keskustelu EU:n tulevaisuudesta. Suomea kokouksessa edustaa eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz.

Pohjoisen ja Itäisen Suomen ohjelmien valmistelu käynnistyy

18.3.2024 13.15
ANM SRK
Pääministeri Petteri Orpo on asettanut Pohjoisen ja Itäisen Suomen ohjelmien valmistelutyöryhmät ja neuvottelukunnat 18.3.2024. Työryhmien ja neuvottelukuntien tehtävänä on laatia ehdotukset alueidensa toimenpideohjelmiksi vuoden 2024 loppuun mennessä.

Joukko EU-johtajia perää Suomen johdolla lisää Euroopan investointipankin rahoitusta puolustusteollisuudelle

18.3.2024 11.28
SRK
Kuvassa pääministeri Petteri Orpo.
Suomi ja keskeinen joukko Euroopan unionin valtiojohtajia esittää Euroopan investointipankin (EIP) roolin vahvistamista EU:n puolustuksen tukemiseksi. Maat katsovat, että EIP:n rahoitusta voitaisiin käyttää paljon nykyistä laajemmin puolustusteollisuuden hankkeisiin. Suomen aloitteesta laaditussa valtiojohtajien yhteiskirjeessä ovat mukana muiden muassa Ranska ja Saksa.

Selvitys tarkasteli merituulivoiman edistämiskeinoja Suomen talousvyöhykkeellä

28.2.2024 9.02
ANM VN TEAS statsrådets kansli
Kuva: Wikimedia Commons | CC BY-SA 2.5
Tuulivoimalla on merkittävä rooli Suomen tavoitteessa saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä. Suomen merialueilla on tunnistettu valtavasti potentiaalia tuottaa puhdasta sähköä ja hankekehittäjien kiinnostus Suomen merialueita kohtaan on kasvanut merkittävästi niin aluevesillä kuin talousvyöhykkeelläkin.

Tutustu myös

Suomen EU-politiikka

Suomen EU-politiikka

Suomen EU-politiikan peruslinjana on kehittää Euroopan unionia ja lisätä kasvua, vakautta ja turvallisuutta Euroopassa. Suomi on aktiivinen, käytännönläheinen ja ratkaisuhakuinen jäsenvaltio.

Suomen EU-politiikka

 

Arvonimet

Arvonimet

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimiä on käytössä noin sata. Niistä arvokkaimmat ovat valtioneuvos ja vuorineuvos.

Tietoa arvonimistä

Arviointineuvosto

Arviointineuvosto

Riippumaton ja itsenäinen lainsäädännön arviointineuvosto antaa lausuntoja hallituksen esityksistä ja niiden vaikutusarvioinneista.

Arviointineuvosto

Valtioneuvoston kanslia

Ministeriö

Ministeriö

Valtioneuvoston kanslia on ministeriö, joka vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa.

Tietoa valtioneuvoston kansliasta

Vastuualueet

Vastuualueet

Valtioneuvoston kanslia tukee pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa. Kanslia vastaa muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä.

Ministeriön vastuualueet

Valtionhallinnon viestinnän ohjeita

Valtionhallinnon viestinnän ohjeita

Valtionhallinnon viestintää koskevia ohjeita, oppaita ja suosituksia.

Ohjeet ja suositukset