Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Valtioneuvosto päätti strategisen tutkimuksen teemat vuodelle 2015

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 18.12.2014 14.46
Tiedote 568/2014

Valtioneuvosto päätti torstaina 18. joulukuuta yleisistunnossaan strategisen tutkimuksen teema-alueista ja painopisteistä vuodelle 2015. Päätetyt teema-alueet ovat teknologiamurrosten hyödyntäminen ja muuttuvat instituutiot, ilmastoneutraali ja resurssiniukka yhteiskunta sekä tasa-arvo ja sen edistäminen.

 

Valtioneuvosto päättää strategisen tutkimuksen keskeisistä teema-alueista ja painopisteistä vuosittain saatuaan strategisen tutkimuksen neuvoston aloitteen. Vuonna 2015 tällä tutkimusrahoituksen välineellä toteutettavan tutkimuksen myöntövaltuus on yhteensä 55,6 miljoonaa euroa. Tutkimusrahoitus tulee avoimeen hakuun kevään 2015 aikana. Haun käynnistymisestä tiedotetaan erikseen.

Strategisen tutkimuksen neuvoston tehtävänä on rahoittaa ongelmakeskeistä, pitkäjänteistä ja ohjelmamuotoista tutkimusta, joka tuottaa ratkaisuja merkittäviin suomalaisen yhteiskunnan haasteisiin. Tutkimus tukee yhteiskuntapolitiikkaa ja yhteiskunnan toimintoja ja palveluja. Strategisen tutkimuksen neuvosto päättää tutkimushankkeiden valinnasta sekä vastaa seurannasta ja vaikuttavuuden arvioinnista. Rahoitettavia hankkeita valittaessa käytetään arviointikriteereinä yhteiskunnallista merkittävyyttä, vaikuttavuutta ja tieteellistä laatua.

Lisätietoja: alivaltiosihteeri Timo Lankinen, p. 0295 160 300, valtioneuvoston kanslia

hallitus