Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Ministeri Vehviläinen keskustelee tulevaisuuden kunnasta SuomiAreenassa 14. heinäkuuta Porissa

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 27.6.2016 10.07
Uutinen

Valtiovarainministeriö järjestää torstaina 14. heinäkuuta klo 17–18.15 Porin Eetunaukiolla keskustelun otsakkeella Maakunnat tulevat ja kunnat muuttuvat – vai miten?

Keskustelussa pohditaan, millainen kunta tulevaisuudessa on ja miten maakuntauudistus vaikuttaa kunnan rooliin ja tehtäviin. Miten toimii demokratia ja miten voi vaikuttaa sekä osallistua tulevaisuuden kuntien ja maakuntien rakentamiseen.

SuomiAreenan keskustelussa ovat mukana kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, kansanedustaja Mari-Leena Talvitie, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto, VTT Jukka Pekkarinen sekä Suomen Nuorisovaltuustojen liiton puheenjohtaja Kim Uosukainen. Keskustelua johdattelee YLEn toimittaja Johanna Vesikallio.

Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan kesällä Porissa.

suomiareena.fi

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Katja Palonen, puh. 02955 30322, katja.palonen(at)vm.fi

Tulevaisuuden kunta –hankkeessa määritellään parlamentaarisen valmistelun pohjalta visio tulevaisuuden kunnasta vuonna 2030. Hankkeessa määritellään myös kuntien rooli, tehtävät ja asema suhteessa perustettaviin maakuntiin. Painopisteenä on kunnan rooli hyvinvoinnin, elinvoiman, yrittäjyyden ja työllisyyden edistäjänä sekä kuntademokratian näkökulma. vm.fi/tulevaisuuden-kunta

Anu Vehviläinen Hallintopolitiikka Kunta-asiat aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto