Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Ministeri Anttila: Biotaloudesta metsäsektorin uusi kasvuaalto

maa- ja metsätalousministeriö
Julkaisuajankohta 28.5.2010 11.39
Tiedote -

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan mielestä metsäalalla tarvitaan aiempaa enemmän panostusta asiakaslähtöiseen tuotekehitykseen ja innovatiivisiin uusiin palveluihin. Hän uskoo, että metsäsektorin uusi kasvuaalto on löydettävissä bio- ja luonnonvarataloudesta. Ministeri Anttila puhui tänään Metsäalan tulevaisuusverstaassa Espoossa.

Anttilan mielestä metsäalan yhteinen tavoite tulee olla kotimaisen tuotannon jalostusarvon ja viennin kasvattaminen hakemalla uusia asiakasratkaisuja, tuotteita ja palveluja, joilla alan liikevaihtoa ja tuotannon arvoa voidaan kasvattaa.

Ministeri Anttila näkee lupaavimpia uusia mahdollisuuksia puutuotealan kansainvälisen liiketoiminnan kasvattamisessa, puurakentamisessa, biojalostamoissa ja energiapuutuotannossa.

Uusia biomateriaaleja on synnytettävissä vanhojen tilalle. Puusta valmistettujen biokemikaalien ja bioyhdisteiden maailma on vasta avautumassa. Myös metsiin perustuva bioenergia on suuri mahdollisuus.

Anttila rohkaisi metsäteollisuutta yhteistyöhön muiden toimialojen yritysten kanssa uusien tuotteiden kehittämiseksi.

Maa- ja metsätalousministeriö ja työ- ja elinkeinoministeriö sekä monet ennakointityötä tekevät tahot ovat käynnistäneet verkostoyhteistyöhön perustuvan Metsäalan ennakointifoorumin. Tänään järjestetty metsäalan tulevaisuusverstas oli ensimmäinen verkoston tapaaminen. Tilaisuudessa alustivat myös johtaja Hans Sohlström UPM-Kymmenestä ja professori Petri Parvinen Aalto yliopistosta.

Tavoitteena on luodata alan tulevaisuuden mahdollisuuksia ennakkoluulottomasti. Samalla haetaan ratkaisuja metsäalan kilpailukyvyn parantamiseksi.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
erityisavustaja Minna-Mari Kaila, p. 040 775 6060
osastopäällikkö Juha Ojala, p. 050 413 5515

Sirkka-Liisa Anttila