Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Kiina-Suomi talviurheilun teemavuoden päättäjäiset

Ministry of Education and Culture
Julkaisuajankohta 29.11.2019 11.14
Tiedote

Suomi-Kiina talviurheilun teemavuoden päättäjäisiä vietetään Lappi Areenalla Rovaniemellä 3. joulukuuta 2019. Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Tuula Haatainen, tiede-ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen sekä Kiinan varapääministeri Sun Chunlan osallistuvat päättäjäisiin.

Pääministeri Antti Rinne ja varapääministeri Sun Chunlan käyvät kahdenväliset keskustelut tiistaina illalla Kesärannassa. Varapääministeri Sun Chunlan tapaa lisäksi tasavallan presidentti Sauli Niinistön keskiviikkona Mäntyniemessä.

Päättäjäiset ovat yhdistelmä taidetta ja urheilua. Lappi Areenan jäällä nähdään muun muassa lohikäärme- ja leijonatanssia, molempien maiden luistelijoiden ja hiihtäjien ohjelmanumeroita sekä useita musiikkiesityksiä. Paikalla ovat Kiinan kansallisoopperan ryhmä, YL-kuoron pienempi kokoonpano sekä ”fuusiosaamelaismusiikkia” tuottava Solju.

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen ja Kiinan varaurheiluministeri Gao Zhidan ovat median tavattavissa maanantaina 2.12. kello 18.00 – 18.30 Lappia Talossa. Tapaamisessa ministerit kertovat teemavuoden tuloksista ja yhteistyön jatkosuunnitelmista.

Lisätietoja:

tilaisuudesta: koordinaattori Kati Mälkki-Karttunen, p. 0295 330 027

päättäjäisten lehdistöjärjestelyistä: viestintäasiantuntija Pia Mäkinen, p. 0295 330 232 ja viestintäasiantuntija Tea Rantanen, p. 0295 330 254

ministeri Hanna Kososen haastattelupyynnöt: erityisavustaja Silja Silvasti, p. 0295 330 062

Kuvia tilasuudesta tapahtumaan jälkeen ministeriön Flickr-tilillä

Antti Rinne Hanna Kosonen Sports