Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Työllistämispalkkio edistämään työllistämistä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 19.12.2018 14.11
Tiedote

Hallitus päätti 19.12.2018 työnantajalle myönnettävästä työllistämispalkkiosta. Elinkeinotoimintaa harjoittava työnantaja voi saada 4 000 euron työllistämispalkkion, kun tämä palkkaa palkkatuella pitkäaikaistyöttömän tai osatyökykyisen toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

– Tämä on yksi monista toimista, joilla tuemme työllisyyden kasvua. Työllistämispalkkio maksetaan, kun työnantaja palkkaa palkkatuella vakituisen tekijän itselleen, kertoo työministeri Jari Lindström.

Työllistämispalkkio voidaan myöntää, kun työaika on enemmän kuin 80 prosenttia alalla sovellettavasta kokoaikaisen työntekijän enimmäistyöajasta, ja työsuhde on voimassa palkkiota haettaessa.

Työnantajan on haettava työllistämispalkkiota työ- ja elinkeinotoimistolta kolmen kuukauden kuluessa sen kalenterikuukauden päättymisestä, jonka aikana toistaiseksi voimassa oleva työsopimus on tehty.

Palkkio voidaan myöntää työsuhteesta, joka on toistaiseksi voimassa oleva heti palkkatuetun työn alkaessa sekä työsuhteesta, joka muuttuu palkkatukijakson aikana määräaikaisesta toistaiseksi voimassa olevaksi.

Työllistämispalkkio on määräaikainen kokeilu, ja sitä voi saada vuoden 2019 alusta kesäkuun loppuun saakka.

Päätökset osoitteessa tem.fi/paatokset

Lisätiedot:
hallitusneuvos Tiina Korhonen, TEM, p. 029 504 7076
vanhempi hallitussihteeri Kirsi Hyttinen, TEM, p. 029 50 48263