Ekosysteemifoorumissa visioidaan asumisen ratkaisuja

Valtioneuvoston viestintäosasto 23.11.2018 10.18
Tiedote 554/2018

Liittyykö asumisen tukijärjestelmiin kannustinloukkuja? Voidaanko asumisen ja liikkumisen yhteensovittamisella tukea ihmisten arkea? Millaisia ovat tulevaisuuden asumisen tarpeet? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan maanantaina 26. marraskuuta järjestettävässä asumisen ekosysteemifoorumissa.

Säätytalossa järjestettävään kutsuvierastilaisuuteen osallistuu laaja joukko asiantuntijoita tutkimusmaailmasta, hallinnosta, järjestökentältä ja elinkeinoelämästä. Tilaisuuden avaa pääministerin valtiosihteeri ja ekosysteemifoorumin sekä Toimi-hankkeen puheenjohtaja Paula Lehtomäki. Avauspuheenvuoron käyttää myös asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Suomidigin Periscope-tililtä klo 9.30-10.30 (puheenvuorot) ja 13.15-15.00 (kokoava keskustelu). Keskustelu Twitterissä: #Toimi2030 ja #ekosysteemifoorumi

Ratkaisuja asumiseen osana hyvinvointia

Uusia ideoita asumisen kysymyksiin haetaan ryhmätyönä viiden teeman kautta, jotka ovat:

  • Asumisen kannustinloukut
  • Asumisen ja liikkumisen yhteensovittaminen
  • Ihmisten tarpeisiin vastaava asuntotuotanto
  • Asuminen palveluna – tulevaisuuden konsepti?
  • Katto pään päälle vai tietty asumisen taso?

Pienryhmien tehtävänä on identifioida omasta näkökulmastaan asumisen avainhaasteita ja etsiä näihin tulevaisuuden ratkaisuja. Haasteet ja ratkaisut voivat liittyä esimerkiksi lainsäädäntöön, rahoitukseen, tahtotilaan tai toimintatapoihin.

Ekosysteemifoorumi

Ekosysteemifoorumin tarkoituksena on edistää yritysten, järjestöjen ja julkisten toimijoiden edellytyksiä luoda uutta toimintaa, innovaatioita sekä parempia palveluita kansalaisille ja yrityksille. Toimi-hankkeen kysymykset ovat nyt ensimmäistä kertaa ekosysteemifoorumin agendalla.

Toimi-hanke

Perusturvan ja toimeliaisuuden uudistushanke Toimi valmistelee sosiaaliturvan kokonaisuudistusta yhdessä parlamentaaristen toimijoiden kanssa. Sosiaaliturva 2030 -uudistustyö antaa päätöksentekijöille kokonaisvaltaisen kuvan sosiaali- ja perusturvan uudistustarpeista ja vaihtoehdoista. Työssä haetaan suunta tulevaisuuden sosiaaliturvan ratkaisuille ja tähtäimessä ovat seuraavilla hallituskausilla tehtävät päätökset.

Perusturvan ja toimeliaisuuden uudistushanke

Lisätietoja: projektipäällikkö Liisa Heinämäki, p. 0295 160 436, projektisuunnittelija Noora Mahlavuori, p. 0295 160 486 sekä suunnittelija Matti Kuivalainen, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 160 276, [email protected]