Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

FinnSight-ennakointifoorumi etsii eväitä hallituksen tulevaisuusselontekoon

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 8.9.2016 13.34
Tiedote 364/2016

Tulevaisuuden osaamisen ja sivistyksen menestystekijöitä kartoitetaan tiistaina 13. syyskuuta FinnSight -ennakointifoorumissa Helsingissä. Eri alojen asiantuntijat ja korkean tason vaikuttajat etsivät rakennuspuita suomalaisen sivistyksen ja osaamiseen visioon sekä työelämän muutostarpeisiin. FinnSight on osa hallituksen tulevaisuusselonteon valmistelua ja kansallista ennakoinnin toimintatapaa.

Alustajina ovat muiden muassa presidentti Tarja Halonen, opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, valtiosihteeri Paula Lehtomäki ja Suomen Akatemian pääjohtaja Heikki Mannila. Ulkomaisia pääpuhujia ovat kestävän kehityksen johtava asiantuntija Justin Cook (Rhode Island School of Design ja Sitra), professori Barbara Schneider (Michigan State University) ja asiantuntija, tutkija Charles Fadel (Center for Curriculum Redesign).

Paneelikeskusteluun osallistuvat mm. turkulainen luokanopettaja Maarit Korhonen, Turun yliopiston tutkijatohtori Mona Mannevuo, Helsingin yliopiston entinen kansleri ja rehtori Ilkka Niiniluoto ja valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen. Seminaarin moderaattorina toimii Aalto-yliopiston professori Pekka Mattila.

Tulevaisuusselonteon ensimmäisessä vaiheessa haetaan jaettua ymmärrystä ja kattavaa tilannekuvaa työhön liittyvistä muutoksista ja murroksista. Tilannekuvaa valmistellaan Dialogi, työ ja tulevaisuus -hankkeessa. Työssä on analysoitu yli 50 viime vuosina julkaistua tutkimusta ja raporttia työn muutoksista ja tulevaisuudesta. Ensimmäiset tulokset valmistuvat pian.

Wanhassa Satamassa pidettävän foorumin järjestävät Suomen Akatemia, Opetushallitus, opetus- ja kulttuuriministeriö, Sitra, Tekes, työ- ja elinkeinoministeriö sekä valtioneuvoston kanslia.

Tapahtumaa voi seurata verkossa osoitteessa aka.fi/finnsight ja Twitterissä tunnisteella #Finnsight

Lisätietoja: Yksikön johtaja Pentti Pulkkinen, Suomen Akatemia, p. 0295 335 093, [email protected] ja erityisasiantuntija Kaisa Oksanen, valtioneuvoston kanslia p. 0295 160 430, [email protected]