FI SV EN

Suomi 100
Juhlavuotta vietetään sadoin tapahtumin Yhdessä-viikonloppuna 25.-27.8.

Valtioneuvoston viestintäosasto 8.8.2017 10.40
Tiedote 349/2017
Juhlavuotta vietetään sadoin tapahtumin Yhdessä-viikonloppuna 25.-27.8.

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teema yhdessä on synnyttänyt suomalaisissa ennennäkemättömän innostuksen yhteiseen tekemiseen. Yhdessä-viikonloppuna 25.-27.8. Suomessa ja maailmalla on luvassa useita satoja Suomi 100 -tapahtumia, jotka suomalaiset ja Suomen ystävät ovat yhdessä rakentaneet toinen toisilleen. Samalla käynnistyy juhlavuoden elämyksellinen syksy kohti satavuotiaan syntymäpäivää joulukuussa.

”Yhdessä-viikonloppuna on tulossa laajoja valtakunnallisia, ulkomaillekin ulottuvia tapahtumia sekä valtava kirjo paikallisia oman kylän tempauksia. Silloin liputetaan Suomen luonnolle, retkeillään, syödään yhdessä, lauletaan, musisoidaan ja tanssitaan toreilla ja jopa junissa sekä kisataan mestaruuksista mitä erikoisimmissa lajeissa”, Suomi 100:n viestintäpäällikkö Päivi Pirttilä kertoo.

Osa Yhdessä-viikonlopun tapahtumista on erityisesti tähän ajankohtaan suunniteltuja, osa vuosittain toistuvia, mutta tällä kertaa Suomi 100 -teemalla toteutettavia.

Valtakunnallisesti näkyvimpiä on Suomen Luonnon päivä 26.8. lauantaina, jolloin koko maassa liputetaan ensi kertaa Suomen luonnolle ja kaikissa Suomen kansallispuistoissa kajahtaa kuorolaulu. Maailman suurimmat kyläjuhlat sekä monenlaiset paikalliset tapahtumat kutsuvat ihmisiä yhteen kaikkialla Suomessa.

Ulkomailla Tukholman koko Kungsträdgården muuttuu kolmen päivän ajaksi STHLM/SUOMI-kaupunkifestivaaliksi. Lisäksi kymmenissä eri maissa nautitaan Suomen kunniaksi illallista taivaan alla Finnish Your Dinner -tapahtumissa.

Suomen suuri vuosi

Juhlavuoden yhdessä-teema ja ohjelman avoin toteutustapa ovat synnyttäneet suomalaisissa ennenäkemättömän innostuksen yhdessä tekemiseen. Yhdessä-viikonloppuna käynnistyy vilkkaan tapahtumakesän jälkeen elämyksellinen jakso kohti satavuotiaan syntymäpäivää joulukuussa.

”Jo nyt voidaan nähdä, että itsenäisyyden juhlavuodesta on tullut Suomen suuri vuosi, kiitos satojen tuhansien ohjelman tekijöiden ja osallistujien kaikkialla maailmassa. Yhdessä-viikonloppuna vuoden teema korostuu - se on sekä tekemisen tapa, että yhteinen kokemus”, Suomi 100 -hallituksen puheenjohtaja Paula Lehtomäki sanoo.

Lisätietoja:

Yhdessä-viikonlopun ohjelmaa on koottu juhlavuoden verkkosivuille. Lisätietoa antavat kunkin tapahtuman järjestäjät.

Tietoa alueellisesta ohjelmasta saa Suomi 100 -alueverkostolta

Yhdessä-viikonlopun video

Aiheeseen liittyvä kampanjatunnus ja kuvituskuvia median käyttöön:

Viestintäpäällikkö Päivi Pirttilä, puh. 0295 160 133, paivi.pirttila (at) vnk.fi  

Viestinnän palvelupuhelin 050 327 5160 arkisin klo 9–16, suomi100media (at) sek.fi

****

Suomi 100. Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Käynnissä on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi, jota vietetään koko vuoden, koko Suomessa. Suomi 100 -juhlavuoden teema on yhdessä. Juhlavuoden ohjelmaan voi kuka tahansa tehdä oman ehdotuksensa lokakuun 2017 loppuun asti. Juhlavuoden koordinoinnista vastaa valtioneuvoston kanslian asettama Suomi 100 -hanke ja siinä työskentelevä sihteeristö sekä alueverkosto maakunnissa. suomifinland100.fi, #suomi100, #finland100