FI SV EN

Kokeiluilla vastauksia digitalisoituvan työn haasteisiin sote-sektorilla

Valtioneuvoston viestintäosasto 13.9.2018 15.05
Tiedote 414/2018

Tänään aukeavan kokeiluhaun tavoitteena on vahvistaa sosiaali- ja terveysalan henkilöstön digitaitoja, jotta voidaan vapauttaa aikaa tärkeimpään – asiakkaan kohtaamiseen. Valtioneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -kärkihanke ja Motiva Oy etsivät pienkokeiluja, jotka voidaan toteuttaa maksimissaan 10 000 eurolla.

”Tässä kokeiluhaussa on haluttu panostaa nimenomaan sosiaali- ja terveysalalla tehtävään tärkeään työhön. Uusien digitaalisten ratkaisujen pitäisi vapauttaa aikaa ihmisten kohtaamiseen – ei viedä sitä. Kokeiluhaun avulla haluamme auttaa tuottamaan ratkaisuja tähän haasteeseen”, toteaa projektipäällikkö Virve Hokkanen valtioneuvoston kansliasta. ”Pienemmälläkin rahallisella panostuksella voidaan mahdollistaa kokeileminen ja uudistaminen, kunhan sille luodaan sopivat edellytykset”, vahvistaa Lea Gynther Motivasta.

”Kokeiluhakua varten kävimme useita taustakeskusteluja sosiaali- ja terveysalan asiantuntijoiden, tutkijoiden ja kuntatoimijoiden kanssa, jotta saamme esille aitoja tarpeita, jotka odottavat ratkaisuaan”, kertoo erityisasiantuntija Johanna Kotipelto valtioneuvoston kansliasta. Taustakeskustelujen perusteella aihealueiksi valikoituivat yhteiset toimintatavat, asiakkaan kohtaaminen ja työntekijän oma osaaminen digitaalisissa ratkaisuissa sekä joustava oppiminen.

Haku on kaikille avoin, ja omaa kokeilua voi ehdottaa niin yksityishenkilö, yritys, järjestö kuin julkisen sektorin organisaatiokin. Kaiken kaikkiaan kokeiluihin on varattu enintään 200 000 euroa.

Kokeiluhaku päättyy 15.10.2018 ja päätökset valituista kokeiluista julkistetaan 31.10.2018. Valituille kokeiluille on rahallisen tuen lisäksi tarjolla myös sparrausta kokeilun muotoilussa ja toteuttamisessa. Kokeilut on tarkoitus toteuttaa helmikuun 2019 loppuun mennessä.

Haku löytyy osoitteesta: https://www.kokeilunpaikka.fi/fi/digisotetaidot/

Lisätietoja: projektipäällikkö Virve Hokkanen, valtioneuvoston kanslia, 0295 160 490, [email protected], erityisasiantuntija Johanna Kotipelto, valtioneuvoston kanslia, 0295 160 206, [email protected] ja johtava asiantuntija Lea Gynther, Motiva Oy, 09 612 250 44, [email protected]