FI SV EN

Lähetystöneuvos Raappana pääministeri Sipilän kansainvälisten asioiden erityisavustajaksi

Valtioneuvoston viestintäosasto 10.7.2017 12.41
Tiedote 339/2017
Lähetystöneuvos Raappana pääministeri Sipilän kansainvälisten asioiden erityisavustajaksi

Lähetystöneuvos Jani Raappana aloittaa pääministeri Juha Sipilän kansainvälisten asioiden erityisavustajana 1. elokuuta.

Lähetystöneuvos Raappana on työskennellyt ulkoasiainministeriössä Amerikan ja Aasian sekä poliittisella osastolla. Ulkomaan edustustoissa hän on palvellut Euroopassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. Raappana on työskennellyt ulkomailla myös YK:n kehitysohjelman (UNDP) palveluksessa Keski-Amerikassa.

Lähetystöneuvos Raappana on tullut ulkoasiainministeriön palvelukseen vuonna 1999 ja suorittanut kansainvälisten asiain valmennuskurssin 2004. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri pääaineenaan kansainvälinen politiikka. Pääministerin kansainvälisten asioiden erityisavustaja on käytännön mukaisesti ulkoasiainministeriöstä tuleva virkamiesavustaja.

Pääministerin kansainvälisten asioiden virkamiesavustajana vuodesta 2014 lähtien työskennellyt Anna-Kaisa Heikkinen siirtyy takaisin ulkoasiainministeriön palvelukseen ja Suomen Ramallahin-yhteystoimiston päälliköksi 1.9.2017 lukien.

Lisätietoja: pääministerin poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki, p. 09 1602 2009