FI SV EN

Lapset juhlivat itsenäisyyttä pääministeri Sipilän isännöimällä vastaanotolla

Valtioneuvoston viestintäosasto 5.12.2017 16.46
Tiedote 572/2017
Lapset juhlivat itsenäisyyttä pääministeri Sipilän isännöimällä vastaanotolla

Yli viisisataa koululaista juhli itsenäisyyden satavuotisjuhlaa pääministeri Juha Sipilän isännöimällä vastaanotolla Helsingissä. Juhlaan oli kutsuttu jokaisesta Suomen kunnasta kaksi kymmenvuotiasta lasta. Lasten itsenäisyysjuhlan järjestivät Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Lapsiasiainvaltuutettu ja valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio

Pääministeri Sipilä kätteli ja toivotti jokaisen lapsen tervetulleeksi. Juhlijat toivat mukanaan omat onnittelukorttinsa Suomelle. Lasten ohjelmassa oli tanssia, rappäystä, tietokilpailuja ja pipareiden koristelua. Yllätyksenä lapsille juhlassa esiintyi poplaulaja Isac Elliot.

- Suomessa parasta on se, että täällä on rauha ja hyvä elää, kertoivat juhliin Vaasasta tulleet neljäsluokkalaiset Ellen Ollus ja Aaro Helo.
- Juhliin tulo jännitti. Harjoittelimme kättelyä niin, että isä leikki Juha Sipilää, Aaro Helo kertoo.

- Te, tämän päivän kymmenvuotiaat olette avainroolissa, kun Suomi juhlii 150-vuotista itsenäisyyttään. Teidän kädenjälkenne tulee muokkaamaan vahvasti sitä, miltä Suomi silloin näyttää. Muistakaa järjestää hienot juhlat silloin, pääministeri Sipilä sanoi.

Lapsia saapui juhlaan 261:stä kunnasta. Kaukaisimmat vieraat tulivat Helsinkiin Suomen pohjoisimmasta kunnasta Utsjoelta.

Valokuvat

Media voi julkaista myös VNK:n tarjoamia kuvia, jotka löytyvät Flickr-tilitä.  https://www.flickr.com/photos/FinnishGovernment

Juhlan tunnisteet sosiaalisessa mediassa

#suomenlastenjuhla #suomi100

Lisätietoja: EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia ja MLL:n viestintäpäällikkö Maria Gnosspelius, maria.gnosspelius@mll.fi, p. 050 325 6126.