Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Ministeri Tuppurainen Euroopan parlamentin täysistuntoon

Valtioneuvoston viestintäosasto 16.12.2019 13.53
Tiedote 674/2019

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen osallistuu Euroopan parlamentin täysistuntoon Strasbourgissa 17. ja 18. joulukuuta. Istunnon agendalla on muun muassa joulukuun Eurooppa-neuvoston (12.-13.12.) päätelmät, Saharov-palkinnon myöntäminen, EU:n seuraavan oikeusasiamiehen valinta sekä oikeusvaltiokehitys Maltalla.

Eurooppaministerin täysistuntopuheenvuorojen aiheina ovat EU:n pölyttäjiä koskeva aloite, eläinten hyvinvointi kuljetuksissa kolmansiin maihin, EU-Mercosur -sopimuksen ja komission European Green Deal ehdotuksen yhteensopivuus sekä EU:n strategiasta lopettaa naisten silpominen maailmanlaajuisesti.

Lisäksi eurooppaministeri keskustelee maanantaina 16.12. kansalaisvapaudet sekä oikeus- ja sisäasiat –valiokunnan europarlamentaarikkojen kanssa oikeusvaltioperiaatteesta ja oikeusvaltion tilanteesta Unkarissa ja Puolassa.

Ministeri Tuppurainen edustaa parlamentissa EU:n neuvostoa, jonka puheenjohtajamaana Suomi toimii heinä-joulukuun 2019. EU:n neuvoston puheenjohtajamaa osallistuu Euroopan parlamentin täysistunnossa käytävään toimielinten väliseen keskusteluun europarlamentaarikkojen ja komissaarien kanssa, ja käyttää EU:n neuvoston puheenvuorot.

Kyseessä on viimeinen Suomen puheenjohtajakaudella pidettävä parlamentin täysistunto. Ministeri Tuppurainen on edustanut neuvostoa kauden jokaisessa seitsemässä täysistunnossa.

Lisätietoja: EU-erityisasiantuntija Tuomas Nirkkonen, p. 295 160 597 ja erityisavustaja Emilia Tervonen p. 050 552 0676, valtioneuvoston kanslia