Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Pääministeri Marinin erityisavustajat nimitetty

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 17.12.2019 13.20
Tiedote 679/2019

Pääministeri Sanna Marin on kutsunut erityisavustajikseen Henrik Haapajärven, Matti Niemen, Tuulia Pitkäsen, Pirita Ruokosen, Dimitri Qvintuksen, Joonas Rahkolan ja Lauri Voionmaan. Pääministerin EU-asioiden alivaltiosihteerinä jatkaa Jari Luoto.

Henrik Haapajärvi on pääministerin poliittinen erityisavustaja, ja hän toimii myös SDP:n hallitusryhmän sihteerinä.

Haapajärvi työskenteli liikenne- ja viestintäministeriössä Marinin erityisavustajana. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Ammattiliitto Pron elinkeino- ja ympäristöpoliittisena asiantuntijana. Haapajärvi on hallintotieteiden ylioppilas.

Matti Niemi toimii pääministerin EU-asioiden erityisavustajana. Viimeksi Niemi on työskennellyt Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen erityisavustajana ja sitä ennen europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin avustajana.

Hän on toiminut myös Antti Rinteen ja Jutta Urpilaisen erityisavustajana valtiovarainministeriössä sekä vaikuttajaviestinnän konsulttina. Koulutukseltaan Niemi on valtiotieteiden maisteri.

Tuulia PitkänenTuulia Pitkänen toimii pääministerin eduskunta-asioiden erityisavustajana. Hän on työskennellyt pääministeri Rinteen erityisavustajana, Euroopan Sosialidemokraattisten nuorten pääsihteerinä Brysselissä, poliittisena avustajana sosialidemokraattisessa eduskuntaryhmässä, kansanedustajan avustajana sekä opiskelijaliikkeessä eri tehtävissä. Pitkänen opiskelee valtiotieteitä Helsingin yliopistossa.

Dimitri Qvintus on pääministerin mediasuhteista vastaava erityisavustaja. Qvintus on toiminut aiemmin pääministeri Rinteen erityisavustajana, eduskunnan puhemiehen erityisavustajana, SDP:n puheenjohtajan viestintävastaavana ja poliittisena neuvonantajana, valtiovarainministerin erityisavustajana sekä Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän viestintävastaavana. Hän on työskennellyt myös ääninäyttelijänä. Koulutukseltaan Qvintus on toimittaja.

Joonas RahkolaJoonas Rahkola on pääministerin talouspoliittinen erityisavustaja. Hän toimi tässä tehtävässä myös pääministeri Rinteen esikunnassa.

Rahkola on toiminut Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän ryhmäkanslian ekonomistina ja talouspoliittisen yksikön päällikkönä, valtiovarainministerin erityisavustajana ja ekonomistina SAK:ssa. Koulutukseltaan Rahkola on valtiotieteiden maisteri.

Pirita RuokonenPirita Ruokonen toimii pääministerin viestintäasioista ja hallitusryhmien viestinnän koordinaatiosta vastaavana erityisavustajana.

Hän oli aiemmin liikenne- ja viestintäministeriössä ministeri Marinin mediasuhteista ja viestintäasioista vastaava erityisavustaja. Ruokonen on työskennellyt Cloubi Ltd:ssä projektipäällikkönä. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

Lauri Voionmaa on pääministerin kansainvälisten asioiden erityisavustaja. Voionmaa toimi samassa tehtävässä pääministeri Rinteen esikunnassa. Voionmaa on työskennellyt ulkoministeriössä ja Suomen ulkomaanedustustoissa, muun muassa Nato-asioiden, EU-kysymysten ja Afrikka-asioiden parissa, sekä aiemmin oikeusministeriössä. Viimeksi hän vastannut lähetystöneuvoksena Suomen ja Yhdysvaltojen välisistä poliittisista asioista. Voionmaa on opiskellut Ranskassa, Iso-Britanniassa sekä Belgiassa ja on koulutukseltaan EU-oikeuteen erikoistunut juristi (LL M, College of Europe, Brügge).

Jari Luoto jatkaa pääministerin EU-asioiden alivaltiosihteerinä

Jari Luoto avustaa pääministeriä EU-asioissa EU-asioiden alivaltiosihteerinä. Luoto toimi vastaavassa tehtävässä Rinteen hallituksessa. Aikaisemmin hän on ollut muun muassa valtioneuvoston EU-sihteeristön päällikkönä ja apulaispäällikkönä, pääministerin EU-asioiden neuvonantajana, Itämeri-suurlähettiläänä ja ulkoministerin erityisavustajana sekä suurlähettiläänä Brasiliassa ja Sveitsissä. Viimeksi hän on toiminut Yhdysvaltain ja Venäjän johtaman ydinterrorismin vastaisen verkoston kansainvälisenä koordinaattorina. Luoto on ulkoasiainneuvos ja koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri.

Lisätietoja: pääministerin poliittinen erityisavustaja Henrik Haapajärvi, p. 050 339 2604

Kuvat pääministerin avustajista valtioneuvoston kuvapankissa