Koronavirus: valtioneuvoston  tietoa ja neuvontaa koronaviruksesta sekä thl.fi

Pääministeri Rinne isännöi itsenäisyyspäivän juhlaa sadoille lapsille

Valtioneuvoston viestintäosasto 7.11.2019 13.19
Tiedote 579/2019
kuvituskuva lastenjuhlista vuodelta 2018. Kuvassa lapsia ja ilmapalloeläimiä tekevä aikuinen.

Pääministeri Antti Rinne isännöi itsenäisyyspäivän aattona 5.12. Suomen lastenjuhlaa Säätytalossa. Vieraiksi on kutsuttu satoja 10-vuotiaita ympäri Suomen – kaksi jokaisesta maamme kunnasta.

Juhla alkaa pääministeri Rinteen toivottaessa tervetulleeksi ja kätellessä jokaisen juhlaan saapuvan lapsen. Juhlallisen alun jälkeen vieraille on järjestetty erilaisia toimintapisteitä.

Suomen lasten itsenäisyyspäivän juhla järjestettiin ensi kerran toissa vuonna Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Tämänvuotisen juhlan teemana on Suomi maailmassa ja maailma Suomessa.

”Ilolla isännöin pääministerinä ensi kertaa tätä juhlaa, jonne saapuu lapsia Suomen jokaisesta kunnasta. Odotan mielenkiinnolla kuulevani, mistä asioista vieraiksi saapuvat lapset ovat Suomessa ylpeitä. Yksi pääministerin tärkeimmistä tehtävistä on rakentaa suomalaisesta hyvinvointivaltiosta entistä parempaa varsinkin lapsille, jotka ovat tulevaisuutemme”, pääministeri Rinne sanoo.

”Tämä perinne on hieno tapa ottaa lapset mukaan juhlimaan Suomea. Lasten juhlassa korostuu ilo, leikki ja osallisuus. Lasten itsenäisyyspäivänjuhla muistuttaa myös lasten oikeuksista, siitä, että he ovat kansalaisia, joilla on tärkeää sanottavaa meille aikuisille”, toteaa MLL:n pääsihteeri Milla Kalliomaa.

Juhla suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Lapsiasiavaltuutetun toimiston kanssa.

Lisätietoja: tuotantopäällikkö Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen, p. 0295 160 220, ja viestintäpäällikkö Heta-Leena Sierilä, p. 040 5888 589, valtioneuvoston kanslia.