FI SV EN

Pääministeri Sipilä ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Tusk keskustelivat

Valtioneuvoston viestintäosasto 9.10.2017 17.25
Tiedote 457/2017
Pääministeri Sipilä ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Tusk keskustelivat

Pääministeri Juha Sipilä on käynyt tänään puhelinkeskustelun Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin kanssa Eurooppa-neuvoston tulevasta työstä. Pääministeri Sipilä kertoi puheenjohtaja Tuskille, mitkä asiat ovat Suomelle keskeisiä EU:n tulevaisuusprosessissa.

Pääministeri Sipilä korosti, että EU-johtajien on keskityttävä konkreettisiin kysymyksiin ja työskenneltävä päämäärähakuisesti.

- Meidän pitää ennen muuta keskittyä etsimään konkreettisia vastauksia kansalaisten huoliin ja pyrkiä tehostamaan päätöksentekoa, pääministeri Sipilä sanoi.

- Periaatteet ja päämäärät, joita asetimme Rooman kokouksessa maaliskuussa ovat edelleen hyvä pohja EU:n tulevaisuustyölle, pääministeri Sipilä huomautti.

Pääministeri Sipilän mielestä tulevaisuuskeskustelu tulee käydä kahdella raiteella.

- Ensin tämän hetken meneillään olevaan lainsäädäntötyöhön keskittyen ja toisekseen huomioiden pidemmän tähtäimen visioit. Visiotyö ei saa hidastaa nykyisten lainsäädäntöprosessien loppuunsaattamista, Sipilä sanoi.

Pääministeri Sipilä totesi myös, että EU-maiden pitää jatkaa tulevaisuuskeskustelua yhdessä eikä pienempinä ryhminä. Sekä pääministeri Sipilä että puheenjohtaja Tusk olivat samaa mieltä näistä EU:n tulevaisuutta ja sen kehittämistä koskevista kysymyksistä.

Lisätietoja: erityisavustaja (EU-asiat) Riikka Pakarinen, p. 040 580 0833