Pääministeri Sipilä ja ministeri Berner EU:n Itämeri-strategian vuosifoorumiin Tukholmaan

Liikenne- ja viestintäministeriöValtioneuvoston viestintäosasto 3.11.2016 14.07
Tiedote 474/2016

Pääministeri Juha Sipilä osallistuu EU:n Itämeri-strategian vuosifoorumiin Tukholmassa tiistaina 8. marraskuuta. Foorumin yhteydessä pääministeri Sipilä tapaa kahdenvälisesti Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin.

Tänä vuonna strategiafoorumi visioi, miltä Itämeren alue näyttää vuonna 2030. Pääministeri Sipilä käyttää puheenvuoron foorumin avausistunnossa. Vuosittainen foorumi käynnistettiin Itämeri-strategian toteutumisen seurantaa ja kehittämistä varten. EU hyväksyi Itämeren alueelle erillisen strategian vuonna 2009 ensimmäisenä unionin makroalueellisena strategiana. Strategian tavoitteena on meren pelastaminen, alueen yhdistäminen ja hyvinvoinnin lisääminen.

Pääministerit Sipilä ja Löfven keskustelevat tapaamisessaan Suomen ja Ruotsin ulko- ja turvallisuuspoliittisesta yhteistyöstä, ajankohtaisista EU-kysymyksistä ja biotaloudesta. Vierailunsa aikana pääministeri Sipilä tapaa myös aluepolitiikasta vastaavan EU-komissaari Corina Crețun.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner osallistuu vuosifoorumin 9. marraskuuta. Ministeri Berner on mukana kestävää merenkulkua koskevassa seminaarissa, ja osallistuu keskusteluun, jonka aiheena on yhteistyö Euroopan laajuisen TEN-T-ydinverkon Itämeren maita koskevien osien kehittämisessä.

Tukholman-vierailunsa aikana ministeri Berner osallistuu myös pohjoismaisten liikenneministerien ja Pohjoismaiden neuvoston kokoukseen. Liikenneministerikokouksessa käydään läpi maakohtaisia ja Pohjoismaiden neuvoston liikennepoliittisia prioriteetteja sekä hahmotellaan liikenneverkkojen tilaa vuonna 2050.

EU:n Itämeri-strategia
Foorumin sivut

Lisätietoja: erityisavustaja Jari Haapiainen (EU-asiat), p. 0295 160 406 ja mediajärjestelyistä EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia