Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Pääministeri Sipilä Northern Future Forum -seminaariin Islantiin

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 15.10.2015 10.42
Tiedote 546/2015

Pääministeri Juha Sipilä osallistuu Pohjoismaiden, Baltian maiden ja Britannian pääministereiden Northern Future Forum -tulevaisuusseminaariin Reykjavikissa 28. ja 29. lokakuuta. Kokouksen teemana ovat tänä vuonna luovien alojen kasvumahdollisuudet sekä julkisten palveluiden uudistaminen.

Northern Future Forum tuo yhteen yhdeksän maan pääministerit sekä elinkeinoelämän vaikuttajat ja asiantuntijat vapaamuotoisen ja avoimen keskustelun merkeissä jo viidettä kertaa. Viime vuonna seminaari järjestettiin Helsingissä, ja silloin sen yhteydessä pohdittiin keinoja edistää innovatiivista kasvuyrittäjyyttä sekä vahvistaa koulutusjärjestelmien kilpailukykyä.   

- Myös tämän vuoden kokousaiheet ovat Suomen kannalta hyvin ajankohtaisia. Odotan mielenkiinnolla keskusteluja näistä teemoista kollegoideni kanssa ja toivon saavani kokouksesta uusia ajatuksia pohjoisen Euroopan yhteiskuntia kohtaavien haasteiden ratkaisemiseksi, toteaa pääministeri Juha Sipilä.

Pääministeri Sipilän johtamassa valtuuskunnassa seminaariin osallistuvat Enevo, Maahanmuuttovirasto, Noona Healthcare, opetus- ja kulttuuriministeriö, Sitra, Touchpoint ja Yousician. Tilaisuuden avausta, yhteenvetoa ja tiedotustilaisuutta on mahdollista seurata suorana lähetyksenä seminaarin verkkosivuilla osoitteessa nff2015.is.

Islannin-matkallaan pääministeri osallistuu myös Pohjoismaiden neuvoston istuntoon.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Anna-Kaisa Heikkinen, p. 040 7483 867, talousneuvoston pääsihteeri Pekka Sinko, p. 0295 160 189 ja mediajärjestelyistä kansainvälisten asioiden viestintäasiantuntija Maria Nurmi, p. 050 408 4061, valtioneuvoston kanslia