Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Suomi onnittelee 100-vuotiasta Latviaa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 18.11.2018 8.00
Tiedote 539/2018

Latvia juhlistaa satavuotisuuttaan tänään kansallispäivänään sunnuntaina 18. marraskuuta. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu juhlallisuuksiin Riiassa ja pääministeri Juha Sipilä on onnitellut Latvian pääministeri Māris Kučinskisiä Latvian 100-vuotisjuhlan johdosta.

Pääministeri Sipilä iloitsi onnittelussaan Suomen ja Latvian hyvistä suhteista ja vahvisti Suomen tahdon kehittää niitä edelleen.

Suomi juhlistaa Latviaa myös liputtamalla ja valaisemalla. Sisäministeriö suosittaa yleistä liputusta Latvian kansallispäivän kunniaksi. Liputus alkaa klo 8 ja päättyy klo 16. Sisäministeriö on antanut määräyksen juhlaliputuksesta valtioneuvoston linnassa, ministeriöissä ja eduskunnassa.

Ulkoministeriö juhlistaa Latviaa valaisemalla päärakennuksensa Merikasarmin. Merikasarmin valot syttyivät lauantai-iltana ja ne sammuvat maanantaiaamuna. Valaisut ovat samalla osa ulkoministeriön 100-vuotisjuhlaa.

Suomalaisten onnitteluvideo Latvialle

Lisätietoja: erityisavustaja (EU-asiat) Riikka Pakarinen, p. 040 580 0833, ja tuotantopäällikkö Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen, p. 0295 160 220, valtioneuvoston kanslia.