Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Tasavallan presidentti Niinistön muotokuva esille Ateneumiin

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 28.5.2018 10.00
Tiedote 276/2018

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön muotokuva asetetaan näytteille Ateneumin taidemuseoon tiistaina 5. kesäkuuta. Teos on yleisön nähtävillä 2. syyskuuta 2018 saakka, jonka jälkeen teos palaa tasavallan presidentin esittelysaliin valtioneuvoston linnaan.

Presidentin muotokuva on esillä museon 2. kerroksessa Suomen taiteen tarina -näyttelyn Arkisto-salissa. Muotokuvaan voi tutustua museon normaaleina aukioloaikoina pääsylipun hinnalla tai museokortilla. Alle 18-vuotiaat pääsevät Ateneumiin aina ilman pääsymaksua. Ateneumissa vietetään ilmaispäivää keskiviikkona 6. kesäkuuta klo 10–20, jolloin museoon on kaikille vapaa pääsy.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön muotokuva paljastettiin presidentin esittelysalissa valtioneuvoston linnassa perjantaina 4. toukokuuta. Muotokuva on sadasta osateoksesta koottu mosaiikki, jonka on toteuttanut sata Suomessa vaikuttavaa nuoremman polven taiteilijaa – graafikoita, veistäjiä, maalareita sekä video-, performanssi- ja valokuvataiteilijoita. Yhteisötaiteellisen muotokuvan ovat tuottaneet kuvataiteilijat Atro Linnavirta ja Anita Naukkarinen

Lisää aiheesta:
Tasavallan presidentin muotokuva paljastettiin (tiedote 4.5.2018)
Presidentti Niinistön ja aiempien presidenttien muotokuvat valtioneuvoston sivuilla

Lisätietoja: tiedottaja Anna Kari, p. 040 717 8185, [email protected], Ateneumin taidemuseo