FI EN

Valtiosihteeri Lehtomäki Japaniin ja Hongkongiin

Valtioneuvoston viestintäosasto 9.11.2018 14.10
Tiedote 525/2018
Valtiosihteeri Lehtomäki Japaniin ja Hongkongiin

Pääministerin valtiosihteeri Paula Lehtomäki tekee Team Finland -vienninedistämismatkan Japaniin 12.-14. marraskuuta. Matkan aikana valtiosihteeri Lehtomäki käy myös keskusteluja Japanin hallituksen edustajien kanssa Suomen ja Japanin kahdenvälisistä suhteista sekä ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä.

Vierailun keskeisenä osana on edistää suomalaisen muotoilu- ja lifestyle-alan vientiä Japaniin. Team Finland -vienninedistämismatkaan osallistuu kahdeksan suomalaisyritystä, joiden kanssa valtiosihteeri Lehtomäki tapaa keskeisiä japanilaistoimijoita ja vierailee alan suurimpiin kuuluvilla IFFT-messuilla Tokiossa. Lehtomäki tutustuu myös Hannon kaupungissa keväällä avattavaan Muumi-teemapuistoon ja sen yhteydessä sijaitsevaan Metsä-virkistysalueeseen, jossa jo toimii useita suomalaisia lifestyle-alan yrityksiä. 

Tokiosta valtiosihteeri Lehtomäki jatkaa Hongkongiin, jossa hän avaa kestävää kehitystä käsittelevän yritysseminaarin 15.11. Valtiosihteeri tapaa myös Hongkongin hallituksen edustajia sekä puhuu paikallisessa yliopistossa Euroopan unionin ulkosuhteista. 

Lisätietoja: yksikön päällikkö Sami Leino, p. 0295 351 764 ja tiiminvetäjä Arto Haapea, p. 0295 350 145, ulkoministeriö