FI SV EN

Vietnamin varapresidentti Suomeen

Valtioneuvoston viestintäosasto 12.10.2017 16.35
Tiedote
Vietnamin varapresidentti Suomeen
Photo credit: UN Photo / Jean-Marc Ferré

Vietnamin varapresidentti Dang Thi Ngoc Thinh saapuu Suomeen 16.–19.10. pääministeri Juha Sipilän kutsusta. Varapresidentti Thinh tapaa vierailunsa aikana myös eduskunnan puhemies Maria Lohelan, opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen. Tapaamisten ohella vierailun yhtenä tarkoituksena on onnitella Suomea sen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna.

Pääministeri Sipilällä ja varapresidentti Thinhillä ja on kahdenvälinen tapaaminen Kesärannassa tiistaina 17.10. Pääministerin ja varapresidentin tapaamisen aiheina ovat kahdenväliset suhteet, EU:n ja Vietnamin suhteet ml. tuleva EU:n ja Vietnamin välinen vapaakauppasopimus, yhteistyö kansainvälisillä foorumeilla ja alueelliset kysymykset.

Varapresidentin delegaatioon kuuluu myös useiden eri sektoriministeriöiden edustajia. Vierailunsa aikana varapresidentti delegaatioineen tutustuu Suomen opetusjärjestelmään, vierailee Tekesissä ja Ilmatieteen laitoksella sekä vierailee suomalaisissa yrityksissä. Suomesta varapresidentti jatkaa matkaansa Latviaan.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 45 vuotta siitä, kun Suomi ja Vietnamin solmivat diplomaattisuhteet. Suomi pyrkii vahvistamaan etenkin kaupallis-taloudellisia suhteita Vietnamin kanssa, jonka talouskasvu on yksi Aasian nopeimpia.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Jani Raappana, p. 0295 160 306 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia.