Pääministeri Marin osallistuu EU:n ja Länsi-Balkanin huippukokoukseen Tiranassa

1.12.2022 15.20
VNK
Pääministeri Sanna Marin
Pääministeri Sanna Marin osallistuu EU:n ja Länsi-Balkanin maiden huippukokoukseen Albanian pääkaupungissa Tiranassa tiistaina 6. joulukuuta. Kokouksessa keskustellaan EU:n ja Länsi-Balkanin maiden yhteistyön vahvistamisesta ottaen huomioon myös Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset Länsi-Balkanille.

Valtakunnallinen lasten itsenäisyyspäivän juhla lähestyy

30.11.2022 11.55
VNK
Pääministeri Sanna Marin emännöi itsenäisyyspäivän viikon juhlaa 7. joulukuuta yli 560 lapselle. Tilaisuuteen Säätytalossa osallistuvat myös valtiovarainministeri Annika Saarikko, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sekä ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo.

Pääministeri Marin ja Uuden-Seelannin pääministeri Ardern tapasivat Aucklandissa

30.11.2022 0.10
VNK
Statsministrarna Marin och Ardern på presskonferensen
Pääministeri Sanna Marin ja Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern ovat tavanneet Aucklandissa keskiviikkoaamuna paikallista aikaa. Kyseessä on ensimmäinen Suomen pääministerin vierailu Uuteen-Seelantiin sekä ensimmäinen EU:n päämiestason vierailu maahan koronapandemian matkustusrajoitusten jälkeen.

Valtioneuvosto ja kaikki sen ministeriöt siirtyneet yhteiseen asianhallintaan

28.11.2022 10.19
VNK
Valtioneuvosto ja kaikki sen ministeriöt ovat ottaneet käyttöön valtioneuvoston yhteisen asianhallintajärjestelmä VAHVAn sekä sähköisen allekirjoituksen.

Selvitys: Talousmetsien luonnonhoidon vaikuttavuutta voidaan vielä tehostaa

28.11.2022 9.03
MMM VN TEAS YM
Valtioneuvostolle laaditun selvityksen mukaan talousmetsien luonnonhoidon vaikuttavuuden parantaminen edellyttää luonnonhoidon huomioimista laaja-alaisesti metsäalan koko toimintakentässä: lainsäädännössä, ohjeistuksessa, kannustimissa ja metsänomistajien ohjauksessa. Muutokset vaativat riittäviä resursseja kuten aikaa, rahaa ja työvoimaa. Tarvitaan myös mittaristo luonnonhoidon vaikuttavuuden arviointiin.

Tutustu myös

EU:n ilmastopaketti

EU:n ilmastopaketti

EU:n tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Euroopan komissio on esitellyt EU:n ilmastopaketin, niin sanotun 55-valmiuspaketin, jonka avulla vuoden 2030 päästövähennystavoite saavutetaan.

Suomi ja EU:n ilmastopaketti

Arvonimet

Arvonimet

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimiä on käytössä noin sata. Niistä arvokkaimmat ovat valtioneuvos ja vuorineuvos.

Tietoa arvonimistä

Arviointineuvosto

Arviointineuvosto

Riippumaton ja itsenäinen lainsäädännön arviointineuvosto antaa lausuntoja hallituksen esityksistä ja niiden vaikutusarvioinneista.

Arviointineuvosto

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia on ministeriö, joka vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa.

Tietoa valtioneuvoston kansliasta

Vastuualueet

Vastuualueet

Valtioneuvoston kanslia tukee pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa. Kanslia vastaa muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä.

Ministeriön vastuualueet

Ministerit

Sanna Marin
Sanna Marin
Pääministeri
Tytti Tuppurainen
Tytti Tuppurainen
Eurooppa- ja omistaja­ohjaus­ministeri