Rahoitushaku käynnissä hankkeille Itämeren tilan parantamiseksi

17.1.2022 14.54
MMM VNK
Maa- ja metsätalousministeriö on avannut määräaikaisen hakumenettelyn Euroopan meri- ja kalatalousrahaston meripolitiikan toimenpiteeseen. Hakumenettelyn teema on innovatiiviset toimet Itämeren tilan parantamiseksi.

Koronaministerityöryhmä linjasi rajoitustoimista johtuvista kustannusten kompensoinnista sekä ravitsemusliikkeitä koskevien lisärajoitusten valmistelusta

14.1.2022 18.21
STM TEM VM VNK
Hallituksen koronaministerityöryhmä on perjantaina 14. tammikuuta käsitellyt kokouksessaan epidemiatilannetta, ravitsemisliikkeiden sulkemista ja rajoitustoimista johtuvia tukia. Aamupäivän aikana koronaministerityöryhmä sai epidemiologisen tilannekuvan ja THL:n laatimia alustavia arvioita tautitilanteen ja sairaalahoidon kuormituksen kehittymisestä lähiviikkoina.

Koronaministerityöryhmä esittää toimia vaikean epidemiatilanteen hillitsemiseksi

7.1.2022 22.54
OKM OM SM STM TEM VM VNK
Yleiskuva koronaministeriryhmän kokouksesta Säätytalolta
Hallituksen koronaministerityöryhmä sai perjantaina 7. tammikuuta ensimmäisessä kokouksessaan katsauksen tautitilanteesta, omikron-muunnoksen leviämisestä, terveydenhuollon kuormituksesta ja kantokyvystä sekä rokotusten etenemisestä.

Eurooppaministeri Tuppurainen keskustelee Saksan kollegansa kanssa

5.1.2022 9.03
VNK
Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen keskustelee keskiviikkona 5. tammikuuta Saksan uuden eurooppaministerin Anna Lührmannin kanssa. Koronapandemiatilanteen vuoksi tapaaminen järjestetään etäyhteyksin.

Selvitys- ja tutkimustoiminnan määrärahoja haettavana

14.1.2022 10.13
VN TEAS VNK
Valtioneuvoston kanslia on 14. tammikuuta avannut haettavaksi valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan määrärahoja 200 000 euroa hankkeelle, joka arvioi elinkaaripäästöihin pohjautuvan kulutusverotuksen mahdollisuuksia. Hakuaika päättyy 11. helmikuuta 2022 klo 16.

Tutustu myös

EU:n ilmastopaketti

EU:n ilmastopaketti

EU:n tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Euroopan komissio on esitellyt EU:n ilmastopaketin, niin sanotun 55-valmiuspaketin, jonka avulla vuoden 2030 päästövähennystavoite saavutetaan.

Suomi ja EU:n ilmastopaketti

Arvonimet

Arvonimet

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimiä on käytössä noin sata. Niistä arvokkaimmat ovat valtioneuvos ja vuorineuvos.

Tietoa arvonimistä

Arviointineuvosto

Arviointineuvosto

Riippumaton ja itsenäinen lainsäädännön arviointineuvosto antaa lausuntoja hallituksen esityksistä ja niiden vaikutusarvioinneista.

Arviointineuvosto

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia on ministeriö, joka vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa.

Tietoa valtioneuvoston kansliasta

Vastuualueet

Vastuualueet

Valtioneuvoston kanslia tukee pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa. Kanslia vastaa muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä.

Ministeriön vastuualueet

Ministerit

Sanna Marin
Sanna Marin
Pääministeri
Tytti Tuppurainen
Tytti Tuppurainen
Eurooppa- ja omistaja­ohjaus­ministeri