Viron pääministeri Kallas vierailee Suomessa

25.9.2023 11.56
VNK
Kuvassa pääministeri Petteri Orpo ja Viron pääministeri Katja Kallas.
Viron pääministeri Kaja Kallas vierailee Suomessa perjantaina 29. syyskuuta pääministeri Petteri Orpon kutsusta. Pääministeri Kallas tapaa Helsingissä myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

25. syyskuuta vietetään kestävän kehityksen vuosipäivää

25.9.2023 9.42
Kestävä kehitys VNK
Pääministeri Orpo ja kestävän kehityksen SDG-lippu
Maanantaina 25.9.2023 tulee kuluneeksi tasan kahdeksan vuotta, kun YK:n jäsenmaat sopivat kestävän kehityksen Agenda 2030 -toimintaohjelmasta. Valtioneuvosto liputtaa kestävän kehityksen tavoitteiden puolesta Senaatintorilla ja Merikasarmin edustalla maanantaina 25. syyskuuta. Liputus on osa maailmanlaajuista YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030-tavoitteiden vuosipäivää.

Kansalaispulssi: Kokemus yhteiskunnan oikeudenmukaisuudesta ja luottamus useisiin instituutioihin heikentynyt

22.9.2023 14.25
VNK
Kokemus yhteiskunnan oikeudenmukaisuudesta on laskenut syyskuun Kansalaispulssi-kyselyssä selvästi alimmilleen sitten kevään 2020. Ainakin melko oikeudenmukaisena yhteiskuntaa pitää nyt 64 prosenttia vastaajista. Kesäkuussa vastaava osuus oli 75 prosenttia.

EU-ministerivaliokunnan aiheena ukrainalaisten suojelun jatkaminen

22.9.2023 11.01
VNK
Suomen ja EU:n liput vierekkäin
Valtioneuvoston EU-ministerivaliokunta kokoontui perjantaina 22. syyskuuta. Valiokunta linjasi ukrainalaisten suojelun jatkamisesta sekä sai tilannekatsauksen ennallistamisasetuksen neuvottelutilanteesta. Lisäksi valiokunta linjasi Suomen kantoja oikeus- ja sisäasioiden neuvostoon ja kilpailukykyneuvostoon.

Selvitys: Sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelujen vaikuttavuutta lisättävä kansallisella ohjauksella

20.9.2023 9.13
STM VN TEAS valtioneuvoston kanslia
Valtioneuvoston teettämän selvityksen mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisten palvelujen ohjausta olisi lisättävä palvelujen vaikuttavuuden parantamiseksi. Myös digipalvelujen vaikuttavuuden tutkimusta tarvitaan lisää. Selvityksen tulokset julkaistiin Digitaalisten palvelujen vaikutukset sosiaali- ja terveydenhuollossa -hankkeen loppuraportissa.

Tutustu myös

Suomen EU-politiikka

Suomen EU-politiikka

Suomen EU-politiikan peruslinjana on kehittää Euroopan unionia ja lisätä kasvua, vakautta ja turvallisuutta Euroopassa. Suomi on aktiivinen, käytännönläheinen ja ratkaisuhakuinen jäsenvaltio.

Suomen EU-politiikka

 

Arvonimet

Arvonimet

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimiä on käytössä noin sata. Niistä arvokkaimmat ovat valtioneuvos ja vuorineuvos.

Tietoa arvonimistä

Arviointineuvosto

Arviointineuvosto

Riippumaton ja itsenäinen lainsäädännön arviointineuvosto antaa lausuntoja hallituksen esityksistä ja niiden vaikutusarvioinneista.

Arviointineuvosto

Valtioneuvoston kanslia

MInisteriö

MInisteriö

Valtioneuvoston kanslia on ministeriö, joka vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa.

Tietoa valtioneuvoston kansliasta

Vastuualueet

Vastuualueet

Valtioneuvoston kanslia tukee pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa. Kanslia vastaa muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä.

Ministeriön vastuualueet

Valtionhallinnon viestinnän ohjeita

Valtionhallinnon viestinnän ohjeita

Valtionhallinnon viestintää koskevia ohjeita, oppaita ja suosituksia.

Ohjeet ja suositukset