Pääministeri Sanna Marin vieraili 26. toukokuuta Kiovassa

26.5.2022 19.01
VNK
Pääministeri Marin ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.
Pääministeri Marin ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi. Kuva: Ukrainan presidentin kanslia
Pääministeri Sanna Marin vieraili torstaina 26. toukokuuta Kiovassa Ukrainan pääministerin Denys Smyhalin kutsusta. Hän tapasi vierailulla myös presidentti Volodymyr Zelenskyin sekä Ukrainan parlamentin puhemiehen Ruslan Stefanchukin.

Pääministeri tapasi Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Helsingissä

25.5.2022 17.48
VNK
Pääministeri Sanna Marin ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel ovat tavanneet Helsingissä keskiviikkona 25. toukokuuta.

Pääministeri Marin osallistuu ylimääräiseen Eurooppa-neuvostoon

25.5.2022 15.42
VNK
Pääministeri Sanna Marin osallistuu Brysselissä maanantaina 30. ja tiistaina 31. toukokuuta järjestettävän ylimääräiseen Eurooppa-neuvoston kokoukseen. Kokouksen aiheita ovat Ukraina, energia, puolustus ja ruokaturva.

Ministeri Tuppurainen tapaa Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäseniä Helsingissä

25.5.2022 12.10
VNK
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen tapaa torstaina 26. toukokuuta Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsenet Ruben Gallegon, Don Baconin ja Sara Jacobsin Helsingissä.

Tutkimus: Vähenevän väestön alueilla tarvitaan paikkaperustaista kehittämistä

25.5.2022 8.53
MMM VN TEAS VNK
Kuva: Petri Kahila
Tuoreen tutkimuksen mukaan älykäs sopeutuminen tarjoaa kunnille työkaluja pitkäaikaiseen ja systemaattiseen muutosjoustavuustyöhön. Edellytyksenä on, että kuntien uudistumisen ja innovoinnin keskeisenä lähtökohtana on paikkaperustaisuus, Itä-Suomen yliopiston ja Norrum Oy:n valtioneuvostolle toteuttamassa tutkimuksessa todetaan.

Tutustu myös

EU:n ilmastopaketti

EU:n ilmastopaketti

EU:n tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Euroopan komissio on esitellyt EU:n ilmastopaketin, niin sanotun 55-valmiuspaketin, jonka avulla vuoden 2030 päästövähennystavoite saavutetaan.

Suomi ja EU:n ilmastopaketti

Arvonimet

Arvonimet

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimiä on käytössä noin sata. Niistä arvokkaimmat ovat valtioneuvos ja vuorineuvos.

Tietoa arvonimistä

Arviointineuvosto

Arviointineuvosto

Riippumaton ja itsenäinen lainsäädännön arviointineuvosto antaa lausuntoja hallituksen esityksistä ja niiden vaikutusarvioinneista.

Arviointineuvosto

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia on ministeriö, joka vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa.

Tietoa valtioneuvoston kansliasta

Vastuualueet

Vastuualueet

Valtioneuvoston kanslia tukee pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa. Kanslia vastaa muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä.

Ministeriön vastuualueet

Ministerit

Sanna Marin
Sanna Marin
Pääministeri
Tytti Tuppurainen
Tytti Tuppurainen
Eurooppa- ja omistaja­ohjaus­ministeri