Pääministeri Marin Norjaan Pohjoismaiden pääministerikokoukseen

9.8.2022 11.09
VNK
Pääministeri Marin.
Pääministeri Sanna Marin osallistuu Pohjoismaiden pääministerien perinteiseen epäviralliseen kesäkokoukseen maanantaina 15. elokuuta Oslossa. Kokouspäivän aikana pääministereillä on myös yhteinen tapaaminen Saksan liittokansleri Olaf Scholzin kanssa. Pääministeri Marin keskustelee lisäksi kahden kesken Norjan pääministeri Jonas Gahr Støren kanssa.

Arviointineuvosto: Lähestymiskiellon tehostaminen on huolellisesti valmisteltu, mutta lapsivaikutuksia pitäisi tarkentaa

8.8.2022 11.18
VNK
Lainsäädännön arviointineuvosto on antanut lausunnon oikeusministeriölle hallituksen esityksen luonnoksesta lähestymiskiellon tehostamisesta. Luonnos on sujuvasti kirjoitettu. Myös asiaa tuntematon saa siitä vaivatta käsityksen lainmuutoksen tarpeesta, tavoitteista ja keskeisistä ehdotuksista. Taloudellisten vaikutusten laskelmat ovat perusteelliset.

Valtioneuvoston kanslian talousarvioehdotus vuodelle 2023

5.8.2022 10.25
VNK
Valtioneuvoston kanslian määrärahoiksi ehdotetaan yhteensä 233,5 milj. euroa. Lisäystä edellisen vuoden talousarvioon on 10,2 milj. euroa.

Ministeri Tuppurainen Salzburgiin

3.8.2022 15.19
VNK
Kuva: Phil Behan
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen vierailee Itävallan Salzburgissa 4.–5. elokuuta. Matkan ohjelmassa on muun muassa osallistuminen The Next Generation is Female –konferenssiin sekä konferenssia isännöivän Itävallan EU- ja perustuslakiministeri Karoline Edtstadlerin tapaaminen.

Tutkimus: Työttömiä koskevat palvelut ja etuudet eivät ota riittävästi huomioon ihmisten erilaisia tilanteita

22.6.2022 11.08
STM VN TEAS VNK
Suomen sosiaaliturva on eurooppalaisittain kattava ja kannustaa työllisyyteen. Järjestelmän haasteena on etuuksien ja palveluiden yhteensovittaminen niin, että ne tarjoavat merkityksellisiä ja oikea-aikaisia palvelupolkuja kaikille työttömille.

Tutustu myös

EU:n ilmastopaketti

EU:n ilmastopaketti

EU:n tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Euroopan komissio on esitellyt EU:n ilmastopaketin, niin sanotun 55-valmiuspaketin, jonka avulla vuoden 2030 päästövähennystavoite saavutetaan.

Suomi ja EU:n ilmastopaketti

Arvonimet

Arvonimet

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimiä on käytössä noin sata. Niistä arvokkaimmat ovat valtioneuvos ja vuorineuvos.

Tietoa arvonimistä

Arviointineuvosto

Arviointineuvosto

Riippumaton ja itsenäinen lainsäädännön arviointineuvosto antaa lausuntoja hallituksen esityksistä ja niiden vaikutusarvioinneista.

Arviointineuvosto

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia on ministeriö, joka vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa.

Tietoa valtioneuvoston kansliasta

Vastuualueet

Vastuualueet

Valtioneuvoston kanslia tukee pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa. Kanslia vastaa muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä.

Ministeriön vastuualueet

Ministerit

Sanna Marin
Sanna Marin
Pääministeri
Tytti Tuppurainen
Tytti Tuppurainen
Eurooppa- ja omistaja­ohjaus­ministeri