Rinteen hallituksen puolueet sitoutuivat yhteistyön jatkamiseen - Sanna Marin pääministeriehdokas

9.12.2019 9.15
Rinteen hallituksen puolueet sitoutuivat yhteistyön jatkamiseen - Sanna Marin pääministeriehdokas

Sunnuntaina eduskunnassa käytiin hallitusneuvottelut. Neuvotteluissa Sdp, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja Rkp sitoutuivat jatkamaan hallitusyhteistyötä Antti Rinteen hallituksen ohjelman Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta ja jo tehtyjen päätösten pohjalta vailla muutoksia.

Sunnuntaina Sdp:n puoluevaltuusto päätti, että nykyinen liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin on puolueen pääministeriehdokas. Antti Rinteen hallitus toimii toimitusministeristönä siihen saakka, kunnes uusi hallitus on nimitetty.

Eduskunnan tiedote hallitusneuvotteluista
Antti Rinteen hallituksen ohjelma
Toimitusministeristön toiminta sekä kysymyksiä ja vastauksia toimitusministeristön asemasta 


Yli 500 lasta juhlisti Suomen itsenäisyyttä Säätytalossa

5.12.2019 16.17
VNK
Yli 500 lasta juhlisti Suomen itsenäisyyttä Säätytalossa

Tunnelma oli iloinen, kun kaikkiaan 522 lasta kokoontui 5.12.2019 juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä Helsingin Säätytaloon. Pääministeri Antti Rinne isännöi juhlaa, jonka teemana oli Suomi maailmassa ja maailma Suomessa.

Pääministeri Rinteen puhe lapsille
Kuvia juhlista
Juhlat Instagramissa

Tallenne lasten saapumisesta juhliin
Näytä lisää...

Tutustu myös

Budjetti 2020

Budjetti 2020

Pääministeri Antti Rinteen hallituksen vuoden 2020 talousarvioesityksen kaikki aineisto kerätään erilliselle budjettisivulle. Esitys annettiin eduskunnalle 7.10.2019.

valtioneuvosto.fi/budjetti-2020

Tietoa brexitistä

Tietoa brexitistä

Britannian EU-eroon ja tulevaan EU-suhteeseen liittyvää tietoa on koottu yhteen. Sivuilta löytyy tietoa muun muassa neuvotteluprosessista, erosopimuksesta ja siitä, kuinka Britannian ja Suomen kansalaisten ja yritysten on varauduttava mahdolliseen sopimuksettomaan eroon.

vnk.fi/tietoa-brexitista

Hallituksen lainsäädäntösuunnitelma

Hallituksen lainsäädäntösuunnitelma

Ajantasainen lista kertoo hallituksen esityksen valmistelun tilanteen ja arvion, millä viikolla valtioneuvosto päättää lakiesityksen antamisesta eduskunnalle. 

Lainsäädäntösuunnitelma
 

Ministeriö

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia on ministeriö, joka vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa.

Tietoa valtioneuvoston kansliasta

Vastuualueet

Vastuualueet

Valtioneuvoston kanslia tukee pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa. Kanslia vastaa muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä.

Ministeriön vastuualueet

Ministerit

Antti Rinne
Antti Rinne
Pääministeri
Tytti Tuppurainen
Tytti Tuppurainen
Eurooppaministeri
Sirpa Paatero
Sirpa Paatero
Kunta- ja omistajaohjausministeri