Ministeri Tuppurainen Länsi-Balkanille

1.7.2022 16.12
VNK
Kuva: Phil Behan
Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen vierailee Kosovossa, Pohjois-Makedoniassa ja Albaniassa 3.–5. heinäkuuta. Matkan tarkoitus on keskustella Länsi-Balkanin maiden EU-integraation vauhdittamisesta ja Euroopan turvallisuustilanteesta. Matka tehdään yhdessä Irlannin eurooppaministeri Thomas Byrnen kanssa.

Kriisiviestinnän kehittämistarpeita selvittävä työryhmä jatkaa vuoden 2022 loppuun asti

1.7.2022 13.27
VNK
Valtioneuvoston kanslia asetti syksyllä 2021 työryhmän kartoittamaan kriisitilanteita koskevan valtionhallinnon kansalaisviestinnän uudistamista. Työryhmän toimikautta on päätetty jatkaa 31.12.2022 asti.

Suomi edistää mertensuojelua YK:n valtamerikonferenssissa

30.6.2022 14.12
LVM TEM UM VNK YM
Yhdistyneiden Kansakuntien valtamerikonferenssi järjestettiin Lissabonissa 27.6 – 1.7.2022. Konferenssissa valtiot esittivät sitoumuksia, joilla edistetään YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista, erityisesti vedenalaista elämää koskevaa tavoitetta. Suomen valtuuskuntaa johti elinkeinoministeri Mika Lintilä. Mukana olivat myös ympäristöministeriön valtiosihteeri Terhi Lehtonen sekä ympäristöministeriön kansliapäällikkö Juhani Damski.

Ministereiden lomat vahvistettiin

30.6.2022 14.05
VNK
Valtioneuvosto vahvisti 30. kesäkuuta valtioneuvoston jäsenten vuosilomaan rinnastettavat vapaat kesällä 2022.

Tutkimus: Työttömiä koskevat palvelut ja etuudet eivät ota riittävästi huomioon ihmisten erilaisia tilanteita

22.6.2022 11.08
STM VN TEAS VNK
Suomen sosiaaliturva on eurooppalaisittain kattava ja kannustaa työllisyyteen. Järjestelmän haasteena on etuuksien ja palveluiden yhteensovittaminen niin, että ne tarjoavat merkityksellisiä ja oikea-aikaisia palvelupolkuja kaikille työttömille.

Tutustu myös

EU:n ilmastopaketti

EU:n ilmastopaketti

EU:n tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Euroopan komissio on esitellyt EU:n ilmastopaketin, niin sanotun 55-valmiuspaketin, jonka avulla vuoden 2030 päästövähennystavoite saavutetaan.

Suomi ja EU:n ilmastopaketti

Arvonimet

Arvonimet

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimiä on käytössä noin sata. Niistä arvokkaimmat ovat valtioneuvos ja vuorineuvos.

Tietoa arvonimistä

Arviointineuvosto

Arviointineuvosto

Riippumaton ja itsenäinen lainsäädännön arviointineuvosto antaa lausuntoja hallituksen esityksistä ja niiden vaikutusarvioinneista.

Arviointineuvosto

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia

Valtioneuvoston kanslia on ministeriö, joka vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa.

Tietoa valtioneuvoston kansliasta

Vastuualueet

Vastuualueet

Valtioneuvoston kanslia tukee pääministerin ja hallituksen toimintaa ja päätöksentekoa. Kanslia vastaa muun muassa tasavallan presidentin ja valtioneuvoston päätöksenteon järjestelyistä sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisistä hallinto- ja palvelutehtävistä.

Ministeriön vastuualueet

Ministerit

Sanna Marin
Sanna Marin
Pääministeri
Tytti Tuppurainen
Tytti Tuppurainen
Eurooppa- ja omistaja­ohjaus­ministeri