Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Kauppaministerit keskustelevat EU:n kauppapolitiikan tulevaisuuden suuntaviivoista Brysselissä

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 20.11.2014 14.18
Tiedote 261/2014

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka osallistuu Euroopan unionin kauppaministerien kokoukseen perjantaina 21. marraskuuta.

Kauppaministerit käsittelevät kokouksessaan tuontisuoja-instrumenttien uudistamista ja julkisten hankintojen vastavuoroisuutta. Ministerit hyväksyvät neuvoston päätelmät EU:n kauppapolitiikan tulevaisuuden suuntaviivoista sekä EU:n ja Yhdysvaltojen välisestä kauppa- ja investointikumppanuudesta. Suomi odottaa EU:n ja Yhdysvaltain neuvottelujen vauhdittumista suvantovaiheen jälkeen ja niiden päättämistä mahdollisimman pian. Suomi korostaa avoimen tiedon jakamisen tärkeyttä neuvotteluista.

”Pidän tärkeänä erityisesti keskustelua uuden kauppakomissaari Cecilia Malmströmin kanssa niin EU:n kauppapolitiikan tulevaisuudesta kuin EU:n ja Yhdysvaltain kauppaneuvotteluista. Molemmat kysymykset ovat Suomelle viennistä elävänä maana keskeisiä", sanoo ministeri Toivakka.

Suomi katsoo, että EU:n tulee pyrkiä kauppapolitiikassaan kestävän kehityksen huomioivaan talouskasvuun, investointien lisäämiseen sekä työllisyyden ja Euroopan kilpailukyvyn parantamiseen.

Kokouksessa keskustellaan myös Maailman kauppajärjestön WTO:n Dohan neuvottelujen tilanteesta sekä EU:n vapaakauppaneuvotteluista Japanin ja Vietnamin kanssa. Suomi kannattaa kaikkien näiden neuvottelujen saamista päätökseen vuoden 2015 aikana.

Lisätietoja: eurooppa- ja ulkomaankauppaministerin lehdistöavustaja Miika Tomi, puh. 050 574 0507 ja yksikön päällikkö Jukka Pesola, kauppapolitiikan yksikkö, puh. 040 749 5871.

Lenita Toivakka