Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Pääministeri Alexander Stubb Brysseliin

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 28.11.2014 15.55
Tiedote 534/2014

Pääministeri Alexander Stubb vierailee Brysselissä keskiviikkona 3. joulukuuta. Vierailunsa aikana hän tapaa Eurooppa-neuvoston, Euroopan parlamentin ja komission puheenjohtajat sekä komission varapuheenjohtajia. Tapaamisten pääaiheina ovat talous- ja rahaliiton kehittäminen ja Euroopan komission investointipaketti. Esillä ovat myös EU:n ja Yhdysvaltojen kauppa- ja investointisopimus ja ajankohtaiset kansainväliset aiheet.

Pääministeri Stubb aloittaa vierailunsa tapaamalla Eurooppa-neuvoston uuden puheenjohtajan Donald Tuskin, jonka kanssa keskustellaan Eurooppa-neuvoston toiminnasta, talous- ja rahaliitto EMU:n kehittämisestä ja joulukuun Eurooppa-neuvoston aiheista. Puheenjohtaja Tusk aloittaa tehtävässään 1. joulukuuta. Euroopan parlamentin puheenjohtaja Martin Schulzin tapaamisessa keskustelunaiheina ovat muun muassa Euroopan unionin toimielinten väliset suhteet, komission investointipaketti sekä ilmasto- ja energiakysymykset.

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja pääministeri Stubb keskustelevat komission tulevasta työohjelmasta, investointipaketista ja Ukrainan tilanteesta. Euroopan komission ensimmäisen varapuheenjohtajan Frans Timmermansin tapaamisessa aiheina ovat sääntelyn järkeistäminen ja EU:n ja Yhdysvaltojen vapaakauppasopimus. Pääministerin vierailu Brysselissä päättyy komission varapuheenjohtaja Jyrki Kataisen tapaamiseen, jossa käydään keskustelua investointipaketista.

Lisätietoja: erityisavustaja (EU-asiat) Lauri Tierala, p. 040 841 7141 ja valtioneuvoston viestintäjohtaja Markku Mantila, p. 050 462 6435, valtioneuvoston kanslia

Alexander Stubb