Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvoston kanslia etusivu

Verkkopalvelumme uudistuvat. Valtioneuvoston kanslian vnk.fi-sivusto siirtyy osaksi valtioneuvosto.fi-palvelua keskiviikkona 24.4. Uudistus saattaa aiheuttaa tilapäisiä häiriöitä ja puutteita sivustojen toiminnassa.

Katja Outinen luotsaamaan Terveet tilat -ohjelmaa

Julkaisuajankohta 13.9.2019 11.30
Katja Outinen luotsaamaan Terveet tilat -ohjelmaa

Katja Outinen aloitti 1. syyskuuta hankejohtajana Terveet tilat 2028 -ohjelmassa. Hän siirtyi valtioneuvoston kansliaan ympäristöministeriöstä. Uusi hankejohtaja on ollut ohjelmassa mukana alusta lähtien sihteeristön jäsenen roolissa.

Katja on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hänellä on pitkäaikaista kokemusta sisäilma-asioiden saralta. Katja hoiti ympäristöministeriössä muun muassa rakennusten kosteustekniseen toimivuuteen liittyvää säädösvalmistelua. Katja toimi valtakunnallisten Kosteus- ja hometalkoiden vetäjänä ohjelman viimeisenä vuotena 2015. Katjan johdolla valmisteltu opas kosteus- ja mikrobivaurioituneiden rakennusten korjaukseen ilmestyy syyskuussa.

- Terveet tilat 2028 -ohjelman tavoitteet saavutetaan käytännön toimissa niin paikallistason päätöksenteossa, rakennustyömailla ja kiinteistöjen ylläpidossa kuin myös potilastyössä ja kuntien sisäilmatyöryhmissä, uusi hankejohtaja painottaa.

Syksyn 2019 ja kevään 2020 tärkeitä tapahtumia ovat alueelliset Terveet tilat 2028 -työpajapäivät ympäri Suomen.  Kuntien kanssa rakennetaan Terveet tilat -toimintamallista systemaattista tarkastelutapaa ennaltaehkäistä, havaita ajoissa ja puuttua ripeästi kiinteistöjen sisäilmaongelmiin.

- Terveet tilat 2028 -ohjelman onnistumisessa tärkeää on laaja yhdessä tekeminen ongelmien ratkaisemiseksi. Tarvitsemme kaikkien osapuolien apua ja yhteistyötä sisäilmaongelmien ennaltaehkäisemiseksi. Tavoitteiden saavuttamisessa ei ole merkitystä sillä, kenen kehittämänä hyvät käytännöt syntyvät, kunhan kaikki kuulevat niistä ja voivat ottaa ne käyttöön, Katja korostaa.

Valtioneuvoston yleisistunto teki periaatepäätöksen Terveet tilat 2028 -ohjelmasta 3. toukokuuta 2018 ja asetti ohjelman johtoryhmän ja pääsihteeristön 27. kesäkuuta 2018. Hankejohtajana aiemmin toiminut Marika Paavilainen siirtyi lainsäädäntötehtäviin valtiovarainministeriöön.

Katjan tavoittaa sähköpostitse osoitteesta katja.outinen(at)vnk.fi ja puhelimitse numerosta 0295 161 156.