VNK:n EU-asioiden osastolla keväällä 2023

Harjoittelijakertomus: Samppa Penttinen

Harjoittelu EU-asioiden osastolla tuntui luontevalta loikalta EU-oikeudellisen graduprojektin yhteydessä. Harjoittelu on antanut ainutlaatuisen mahdollisuuden syventää osaamista unionin asioihin, joita yliopiston penkeillä ei muuten oppisi! VNK:n EU-asioiden osasto on täydellinen näköalapaikka nähdä, kuinka Suomen käytännön EU-politiikka vaikuttaa, valmistuu ja toteutuu.

Osaston toimintaan vaikuttavat niin Brysselin kuin Helsinginkin tapahtumat. Tämä tekee harjoittelijan roolista mielenkiintoisen ja moniulotteisen. Olen päässyt laatimaan oikeudellisia muistioita sekä osallistumaan oman kiinnostukseni pohjalta useisiin erilaisiin kokouksiin sihteerin tai vain kuuntelijan roolissa. Harjoittelijan aloitteellisuutta arvostetaan ja tämän annetaan vaikuttaa työpäivän sisältöön.

Olen aina tiennyt haluavani kansainväliselle uralle ja harjoittelu EU-asioiden osastolla on ajanut ja selkiyttänyt tavoitettani merkittävästi eteenpäin. Työkavereina osastolla on Suomen parhaimpia EU-asiantuntijoita ja hienon oppimiskokemuksen lisäksi minulle jääkin harjoittelusta käteeni liuta mitä ystävällisimpiä ja avuliaimpia kontakteja.