Presidentti Mauno Koiviston hautamuistomerkin suunnittelukilpailu 2018 

Presidentti Koiviston hautamuistomerkin suunnittelukilpailun voitti teos nimeltä ”Kartta”, jonka on suunnitellut kuvataiteilija, valokuvaaja Perttu Saksa

Toiseksi kilpailussa sijoittui kuvanveistäjä Matti Nurmisen suunnittelema teos nimeltä ”Tarttis tehrä jotain” ja kolmanneksi kuvanveistäjä Bjarne Lönnroosin suunnittelema teos ”Jää sulaa”. Kunniamaininnan sai kuvanveistäjä Pertti Mäkinen teoksellaan ”Heijastus”.

Kilpailun 17 kärkiehdotusta on esillä näyttelyssä Säätytalossa Helsingissä osoitteessa Snellmaninkatu 9-11. Näyttely on avoinna yleisölle 10.–20. huhtikuuta arkisin klo 9–16.

Suunnittelukilpailu käynnistyi tammikuussa. Teosehdotuksia vastaanotettiin määräaikaan mennessä 138. Muistomerkin on tarkoitus olla valmis ja sijoitettu paikalleen Hietaniemen hautausmaalle presidentti Koiviston syntymäpäivänä 25.11.2018.

Tiedote tuloksista 9.4.2018


Teosehdotukset

Teosehdotusten kuvat on jattu palkittuihin, muihin kärkiehdotuksiin ja muihin kilpailuun osallistuneisiin. Arviointilausunnot ovat palkintolautakunnan. Laajemmin esitellyistä teoksista saa kuvaa klikkaamalla korkearesoluutiokuvan.