Ryhmäpäällikkö Tomi Ahlholm

Suomen turvallisinta kuljetustyötä!

Tomi Ahlholm työskentelee valtioneuvoston kansliassa kuljetusryhmän ryhmäpäällikkönä. Kuljetusryhmä vastaa valtioneuvoston jäsenten ja ministeriöiden ylimmän virkamiesjohdon henkilökuljetuksista sekä osallistuu protokollaan liittyviin kuljetustehtäviin.

”Aloitin urani valtioneuvoston kansliassa vuonna 1996 valtioneuvoston jäsenten kuljettajana. Olen ajanut autoa ammatikseni ja käynyt erilaisia turvallisuusalan koulutuksia, joten ajattelin niistä olevan hyötyä tehtävässä. Vuosien saatossa olen toiminut mm. ulkoministerin kuljettajana, pääministerin kuljettajan sijaisena ja nyt kuljetusryhmän ryhmäpäällikkönä.

Työnkuvaani kuuluu toimiminen kuljetusryhmän työnjohdollisena ja hallinnollisena esimiehenä. Vastaan siitä, että ryhmän toimintoja ja palvelutehtäviä hoidetaan valtioneuvostotasolla laadukkaasti ja yhteneväisten periaatteiden mukaisesti. Välillä tartun myös auton rattiin, jotta tuntuma kentällä toimimiseen pysyy tallessa. Erityistilaisuuksissa toimin valtioneuvoston kuljettajien operatiivisena johtajana.

Työni edellyttää hyvää ”pelikentän” tuntemusta, mikä auttaa toiminnan suunnittelussa ja päätöksenteossa. Viime vuosina myös turvallisuuteen liittyvien asioiden tuntemus ja operatiivisen tason johtamistaito ovat korostuneet tehtävässäni.

Työssäni koen tärkeäksi, että kuljetusryhmässä olisi kaikkien mukava tehdä töitä. Pidän siitä, että saan olla mukana kehittämässä toimintaamme yhdessä henkilöstön kanssa. Haastavien tilanteiden ratkaiseminen tuo onnistumisen tunteita ja niistä oppii koko ajan uutta. Ylivoimaisesti parasta työssäni on kuitenkin hyvä ryhmä, jota johdan. Henkilöstö on työhönsä sitoutunutta ja todella ammattitaitoista!”