Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvoston kanslia framsida

Diskussionen om EU:s framtid på gång – diskutera med undervisningsminister Li Andersson i Åbo den 18 oktober

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 1.10.2021 11.30 | Publicerad på svenska 8.10.2021 kl. 11.03
Nyhet
Europe är vi.

Ministrarna i statsminister Sanna Marins regering kommer under hösten och vintern att resa runt i landet för att ta reda på vad folk har för tankar och önskemål angående Europas framtid. Allmänhetens åsikter förs vidare och blir en del av EU:s överläggningar om vilket slags Europa vi vill bygga.

Turnén ordnas inom ramen för konferensen om Europas framtid. Konferensen om Europas framtid innehåller också en plattform på nätet som är öppen för alla, där var och en fritt kan dela sina tankar. Temat för diskussionerna får gärna vara till exempel utbildning, värderingar, klimatförändringen, ekonomi och hälsa.  

Välkommen att träffa undervisningsminister Li Andersson och diskutera hur vi kan förbättra utbildningen i Europa måndagen den 18 oktober 2021 kl. 10.30–12.00 på Manillafabriken, Östra Strandgatan 64 b, Åbo.

Temat för evenemanget i Åbo är hur den europeiska utbildningen ska bli bäst i världen. Andra frågor som tas upp är bl.a. jämlikhet inom utbildningen samt kontinuerligt lärande. 

Diskussionen arrangeras av undervisnings- och kulturministeriet och föreningen Finland i Europa rf. Minister Anderssons tal kommenteras av docent Timo Miettinen från Helsingfors universitet.

Evenemanget är öppet för allmänheten, och publiken har möjlighet att ställa frågor till ministern samt bidra med kommentarer. Evenemanget inleds med kaffeservering kl. 10.00-10.30.

Om du inte kan delta på plats, går det också bra att följa evenemanget på webben

I salen finns plats för 150 personer. Varmt välkomna med i diskussionen med egna tankar och frågor!

Li Andersson Åbo