Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

De nordiska statsministrarna diskuterade coronaläget

Statsrådets kommunikationsavdelning
25.6.2020 17.23
Pressmeddelande 451/2020

På ett videomöte torsdagen den 25 juni diskuterade de nordiska statsministrarna det aktuella coronaläget, ländernas erfarenheter och fortsatta åtgärder samt Nordens gemensamma väg framåt efter krisen. Ministrarna samtalade också om ekonomin. Finland representerades av statsminister Sanna Marin.

På mötet betonade statsminister Marin behovet av att utveckla samarbetet kring försörjningsberedskapen och beredskapen mellan de nordiska länderna.

De nordiska länderna är mycket viktiga för Finland, och Finlands ordförandeskap i Nordiska ministerrådet nästa år är en stor möjlighet.

I år är Danmark ordförande för det nordiska samarbetet. De nordiska statsministrarnas traditionella sommarmöte har skjutits upp till hösten.

I mötet i dag deltog också Ålands, Färöarnas och Grönlands regeringschefer.

Ytterligare information: Lauri Voionmaa, statsministerns specialmedarbetare (internationella ärenden), tfn 0295 160 306, statsrådets kansli; Johan Schalin, chef för sekretariatet för nordiskt samarbete, tfn 0295 351 781, utrikesministeriet; Anne Sjöholm, kommunikationschef för EU-ärenden och internationella ärenden, tfn 040 537 0733, statsrådets kansli