Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvoston kanslia framsida

Estlands premiärminister Kallas besöker Finland

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 25.9.2023 11.56 | Publicerad på svenska 25.9.2023 kl. 14.40
Pressmeddelande
I foto statsminister Petteri Orpo och Estlands premiärminister Katja Kallas.

Estlands premiärminister Kaja Kallas besöker Finland fredagen den 29 september på inbjudan av statsminister Petteri Orpo. Premiärminister Kallas ska också träffa republikens president Sauli Niinistö i Helsingfors.

Statsminister Orpo och premiärminister Kallas ska diskutera bland annat gränssäkerheten, säkerhetsläget i Östersjöregionen och stödet till Ukraina.

”I det rådande internationella läget är det allt viktigare att vi träffas regelbundet. Ett nära samarbete och informationsutbyte mellan Finland och Estland är naturligare nu när vi båda är med i den militära alliansen Nato”, säger statsminister Orpo.

Statsminister Orpo och premiärminister Kallas kommer också att diskutera aktuella EU-ärenden inför Europeiska rådets informella möte i Granada i Spanien den 6 oktober. Dagen innan ordnas det i Granada också ett möte i den europeiska politiska gemenskapen på statschefsnivå.

Statsminister Orpo och premiärminister Kallas träffades i Tallinn den 5 juli. Det var statsminister Orpos första bilaterala utlandsbesök efter att hans regering utnämndes.

Ytterligare information: Tuomas Tikkanen, specialmedarbetare (EU-ärenden), tfn 040 523 5768, och Anne Sjöholm, kommunikationschef för EU-ärenden, tfn 040 537 0733, statsrådets kansli.