Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media
Valtioneuvoston kanslia framsida

EU hakee eri alojen asiantuntijoita monipuolisiin tehtäviin

Valtioneuvoston viestintäosasto
15.10.2021 15.27
Tiedote 593/2021

Kiinnostaisiko työskentely Euroopan petostentorjuntavirastossa (OLAF)? Virasto hakee palvelukseensa tutkijoita ja asiantuntijoita monipuolisiin tehtäviin. Hakuaika on parhaillaan käynnissä ja päättyy 9. marraskuuta.

Euroopan komissio hakee digitaalisen forensiikan sekä operatiivisen ja strategisen analyysin asiantuntijoita. Lisäksi haussa on petoksentorjuntatutkijoita sekä petoksentorjunnan asiantuntijoita seuraavilla aloilla: EU:n menot ja korruptiontorjunta, tulli ja kauppa, tupakkatuotteet sekä tuoteväärennökset. Palvelukseen otetut tutkijat ja asiantuntijat työskentelevät pääasiassa Euroopan petostentorjuntavirastossa (OLAF). Palkkaus tehtävissä vaihtelee palkkaluokasta AD7, eli n. 6500 euron nettopalkasta palkkaluokkaan AD9, eli n. 9000 euron nettopalkkaan.

Digitaalisen forensiikan asiantuntijoiden keskeisiin tehtäviin kuuluu digitaalisen rikostutkinnan valmistelu yhdessä tapausten tutkijoiden kanssa, rikostutkinnan kannalta merkityksellisen datan tutkiminen ja määrittäminen, merkityksellisten digitaalisten välineiden talteenotto, datan perusanalysointi sekä raporttien tuottaminen. 

Operatiivisen ja strategisen analyysin asiantuntijoiden tehtäviin kuuluu puolestaan esimerkiksi operatiivisten analyysien toimittaminen OLAFin tutkimuksia varten, datan ja tiedon etsiminen ja analysointi, tiedustelu- ja analyysimenetelmien kehittäminen sekä tietojen strateginen analysointi näyttöön perustuvan petosten torjunnan ja ennaltaehkäisyn edistämiseksi. 

EU:n menoihin ja korruptiontorjuntaan keskittyvien petoksentorjuntatutkijoiden tehtäviä ovat esimerkiksi tutkimukset, jotka liittyvät EU:n tuloihin ja menoihin, korruption torjuntaan ja EU:n henkilöstön vakaviin väärinkäytöksiin. Asiantuntijat sen sijaan suorittavat muun muassa menoja, tuloja ja korruption torjuntaa koskevia tutkimuksia sekä operatiivisia toimia ja antavat niihin liittyvää korkean tason asiantuntijatukea. 

Tulliin ja kauppaan, tupakkatuotteisiin ja tuoteväärennöksiin keskittyvien petoksentorjuntatutkijoiden keskeisenä tehtävänä on suorittaa tutkimuksia, jotka liittyvät tulliin ja kauppaan sekä tupakkaan ja väärennettyihin tuotteisiin. Asiantuntijoiden tehtäviin kuuluu samoihin teemoihin liittyviä tutkimuksia ja operatiivisia toimia sekä niihin liittyvä asiantuntijatuki.

Suomen EU-edustusto järjestää valintakilpailusta webinaarin perjantaina 22. lokakuuta klo 15-16. Lisätietoja ja osallistumislinkki EU-edustuston sivuilla

Lisätietoja: EU-erityisasiantuntija Noora Saarinen, p. 295 160 845 tai [email protected], valtioneuvoston kanslia

Lisätietoa tehtäväkohtaisista hakukelpoisuusvaatimuksista ja palkkauksesta:
Digitaalisen forensiikan sekä operatiivisen ja strategisen analyysin alojen hallintovirkamiehet 
Petoksentorjuntatutkijat ja petoksentorjunnan asiantuntijat