Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvoston kanslia framsida

Pilvi-Elina Kupias och Tino Aalto blir Europa- och ägarstyrningsminister Tuppurainens specialmedarbetare

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 20.12.2019 12.39
Pressmeddelande 692/2019

Pilvi-Elina Kupias och Tino Aalto har utsetts till Europa- och ägarstyrningsminister Tytti Tuppurainens specialmedarbetare. Kupias är ministerns specialmedarbetare i EU-ärenden och Aalto ministerns specialmedarbetare med ansvar för statens ägarstyrning.

Tidigare har Pilvi-Elina Kupias bland annat arbetat med EU-intressebevakning, särskilt inom EU:s energipolitik, i Finland och Bryssel och som EU-sakkunnig i Socialdemokratiska riksdagsgruppen. I Rinnes regering var hon statsministerns specialmedarbetare i EU-ärenden. Kupias har en masterexamen i europeisk politik och förvaltning från universitetet i Maastricht.

Tino Aalto har tidigare arbetat vid statsrådets kansli som minister Sirpa Paateros specialmedarbetare och vid utrikesministeriet som minister Ville Skinnaris specialmedarbetare. Han har också arbetat bland annat vid Teknologiindustrin rf, där han var rådgivare till verkställande direktören och chef för innovationspolitik.

Emilia Tervonen fortsätter i uppdraget som minister Tuppurainens specialmedarbetare med ansvar för medierelationer.

Europa- och ägarstyrningsminister Tytti Tuppurainen (statsradet.fi)

Ytterligare information: Pilvi-Elina Kupias, specialmedarbetare, tfn 050 465 6395, och Tino Aalto, specialmedarbetare, tfn 050 436 9188, statsrådets kansli