Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media
Valtioneuvoston kanslia framsida

Rådet för bedömning av lagstiftningen tillsatt för ny mandatperiod

Statsrådets kommunikationsavdelning
21.3.2019 13.49
Pressmeddelande 167/2019
Logo av rådet för bedömning av lagstiftningen

Statsrådet tillsatte rådet för bedömning av lagstiftningen för en ny mandatperiod torsdagen den 21 mars. Rådets mandatperiod är 15 april 2019–14 april 2022. För sin första treårsperiod tillsattes rådet våren 2016.

Juris kandidat Leila Kostiainen fortsätter som ordförande för rådet. Äldre rådgivare Bo Harald, professor Eva Liljeblom, vice verkställande direktör Leena Linnainmaa och professor Jyrki Tala fortsätter som medlemmar i rådet. Till nya medlemmar utsågs professor Ulla Liukkunen och professor, forskningschef Mika Maliranta.

Det oberoende och självständiga rådet för bedömning av lagstiftningen finns i anslutning till statsrådets kansli. Rådet har till uppgift att förbättra i synnerhet kvaliteten på konsekvensbedömningarna av regeringens propositioner, och mer allmänt lagberedningskulturen. Rådet ger utlåtanden om de konsekvensbedömningar som ingår i utkasten till regeringens propositioner.

Rådet för bedömning av lagstiftningen inrättades i enlighet med regeringsprogrammet för statsminister Juha Sipiläs regering. Det nuvarande rådets mandatperiod löper ut den 14 april 2019.

Sammandrag av rådets utlåtanden, rådets årsöversikter och annan information om rådet finns på rådets webbplats.

Ytterligare information: Arno Liukko, regeringsråd, tfn 0295 160 175, statsrådets kansli