Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Selkeä teksti vie viestin perille ja säästää kaikkien aikaa

Valtioneuvoston viestintäosasto
17.5.2016 13.23
Uutinen

Valtioneuvoston kanslia julkaisi 17. toukokuuta julkishallinnon kirjoittajien apuvälineeksi verkkojulkaisun Hyvin suunniteltu, puoliksi kirjoitettu – apuneuvoja tekstintekijälle.

Julkishallinnossa työskentelevät kirjoittavat valtavasti erilaisia tekstejä, kuten säädöksiä, ohjeita, muistioita, raportteja, tiedotteita, verkkosivutekstejä ja puheita. Teksteillä ohjeistetaan, annetaan tietoa päätöksenteon tueksi sekä viestitään hallinnon toiminnasta ja päätöksistä. Osa teksteistä on suunnattu toisille asiantuntijoille, osa medialle tai kansalaisille.

Hyvin suunniteltu, puoliksi kirjoitettu -verkkojulkaisu kannustaa kirjoittajia selkeään viestintään. Kirjoittajien tulisi pitää mielessään, mikä tekstin tavoite on ja kenelle se on tarkoitettu. Jo tämä helpottaa entistä selkeämpien ja ymmärrettävämpien tekstien kirjoittamista. Selkeät tekstit puolestaan tehostavat kaikkien työtä ja parantavat hallinnon ja kansalaisten vuorovaikutusta.

Hyvin suunniteltu, puoliksi kirjoitettu – apuneuvoja tekstintekijälle. 

Lisätietoja: yksikön päällikkö Kaisamari Kuhmonen, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 160 297 ja kielenkääntäjä Rauni-Sisko Peltola, valtioneuvoston kanslia, 0295 160 760