Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvoston kanslia framsida

Statsminister Marin reser till Norge för nordiskt statsministermöte

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 9.8.2022 11.09 | Publicerad på svenska 9.8.2022 kl. 11.13
Pressmeddelande 456/2022
Pääministeri Marin.

Statsminister Sanna Marin deltar i de nordiska statsministrarnas traditionella sommarmöte måndagen den 15 augusti. Årets informella statsministermöte ordnas i Oslo. De nordiska statsministrarna samlas också till ett gemensamt möte med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz samma dag. Dessutom har statsminister Marin ett enskilt möte med Norges statsminister Jonas Gahr Støre.

Huvudtemat för de nordiska statsministrarnas möte är utvecklandet av det nordiska försvarssamarbetet i samband med att Finland och Sverige ansluter sig till Nordatlantiska fördragsorganisationen Nato, som de övriga nordiska länderna redan är medlemmar i. Andra viktiga teman är skyddet av haven och främjandet av förnybar energi, vilket innebär bland annat fördjupat samarbete i fråga om hållbara och klimatneutrala energilösningar.

Ytterligare information: Lauri Voionmaa, specialmedarbetare (internationella ärenden), tfn 0295 160 306, och Anne Sjöholm, kommunikationschef för EU-ärenden och internationella ärenden, tfn 040 537 0733, statsrådets kansli