Hoppa till innehåll
Media
Valtioneuvoston kanslia framsida

Pääministeri Marin tapasi Italian pääministeri Draghin Roomassa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 18.5.2022 16.30
Tiedote 320/2022
Pääministeri Marin ja Italian pääministeri Mario Draghi seisovat Suome, Italian ja EU:n lippujen edessä

Pääministeri Sanna Marin on tavannut tänään keskiviikkona 18. toukokuuta Italian pääministeri Mario Draghin Roomassa. Keskusteluiden pääaiheena oli Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa sekä sen johdosta muuttunut Euroopan turvallisuustilanne.

”EU on vastannut Venäjän aggressioon vahvasti ja yhtenäisenä. Suomi on valmis uusiin pakotteisiin, jotka rajoittavat Venäjän energian vientiä. Meidän pitää vähentää riippuvuuttamme Venäjän energiasta ja nopeuttaa siirtymistä uusiutuvaan energiaan”, pääministeri Marin sanoi pääministerien yhteisessä lehdistötilaisuudessa.

Pääministeri Marin vieraili Roomassa samana päivänä, jona Suomi ilmoitti virallisesti Natolle kiinnostuksensa aloittaa neuvottelut liittymisestä. Pääministeri Marin kertoi, miten laaja kannatus Natoon liittymiselle Suomessa on. Suomelle on tärkeää myös se, että naapurimaa Ruotsi haluaa liittyä Natoon samaan aikaan.

”Suomen Nato-jäsenyys lujittaa Suomen turvallisuutta ja koko puolustusliittoa. Yhdessä Ruotsin kanssa tuomme vakautta Itämeren alueelle ja pohjois-Eurooppaan. Suomella on vahva ja uskottava puolustuskyky. Naton kumppanina teemme jo tiiviistä yhteistyötä puolustusliiton kanssa. Haluan kiittää pääministeri Draghia Italian tuesta Suomen Nato-jäsenyydelle. Italia voi luottaa siihen, että Suomi on luotettava ja vahva Nato-kumppani, pääministeri Marin sanoi.
 
Pääministeri Marinin ja pääministeri Draghi keskustelivat myös muun muassa toukokuun lopussa järjestettävästä ylimääräisestä Eurooppa-neuvostosta sekä Suomen ja Italian välisen taloudellisen ja kaupallisen yhteistyön vauhdittamisesta.
  
Pääministeri Marin tapaa vierailunsa aikana myös kaksi Italian aiempaa pääministeriä eli Viiden tähden liikkeen johtajan Giuseppe Conten ja Demokraattisen Puolueen johtajan Enrico Lettan. Heidän puolueensa ovat mukana nykyisessä hallituksessa.

Lisätietoja: pääministerin Eurooppa-asioiden alivaltiosihteeri Jari Luoto p. 050 468 5949 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia.